Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1977-El ministre de l’Interior Rodolfo Martín Villa anul·la l’amnistia als presos independentistes catalans

El ministre de l’Interior Rodolfo Martín Villa anul·la l’amnistia als presos independentistes catalans

12/11/1977 Tal dia com avui
El 12 de novembre de 1977 el ministre de l’Interior, Rodolfo Martín Villa, va demanar al fiscal general de l’Estat que recorregués en contra de l’amnistia dels presos independentistes catalans que havien estat alliberats 2 dies abans quan se’ls aplicà la Llei d’Amnistia. Aquella mateixa tarda la policia va anar a detenir els quatre  independentistes  recentment alliberats (Carles Sastre, Montserrat Tarragó, Josep Lluís Pérez i Àlvar Valls)  però no els va poder localitzar perquè havien estat alertats al migdia per una periodista del diari Catalunya Express de la derogació de l’amnistia. Àlvar Valls i Carles Sastre havien estat alliberats de la presó de Segòvia al vespre del dia 10 i varen arribar a l’estació de Passeig de Gràcia de Barcelona el matí del dia 12, on els esperaven centenars de persones (la imatge de l'arribava i la notícia de la derogació de l'amnistia la va publicar el diari Catalunya Express a la seva edició del vespre).

El Govern espanyol (i especialment Martín Villa que poc temps abans havia estat governador civil de Barcelona) complia així els seus compromisos polítics amb l’alta burgesia catalana, alarmada per la mort d’un dels seus (José Maria Bultó) i que durant els últims mesos de 1977 des de la patronal Foment del Treball havia clamat contra la possible aplicació de l’amnistia als independentistes catalans.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid