Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MEMÒRIA HISTÒRICA
Marc Forné, ex-cap de govern d’Andorra, va presentar l’últim llibre d’Àlvar Valls

Àlvar Valls i Marc Forné  varen presentar a Andorra  el llibre Al cap dels anys. Militància, presó i exili 1970-1998

09/04/2014 Memòria històrica
Dilluns passat el restaurant Borda Major d’Encamp (Principat d’Andorra) va acollir la presentació del llibre Al cap dels anys. Militància, presó i exili 1970-1998 d’Àlvar Valls. Els parlaments de l’acte varen ser fets per l’autor del llibre i Marc Forné   (cap de govern d’Andorra des de l’any 1994 al 2004). Es dóna la circumstància que Marc Forné va ser l’advocat d’Àlvar Valls l’any 1986 quan fou empresonat a Andorra per  documentació falsa (el jutge que va fer empresonar  Àlvar Valls també va assistir a l'acte). Valls que s’havia exiliat al petit principat l’any 1979 amb una identitat falsa fou descobert 7 anys més tard i  empresonat durant 6 mesos.

En finalitzar l'acte alguns dels assistents, com a sumadors del projecte de micromecenatge, van recollir les recompenses corresponents a les seves aportacions. Entre aquestes recompenses destaca l'edició facsímil del poemari Crit, "un llibre mític", un recull de 33 poemes socials i reivindicatius  escrits per Àlvar Valls a la presó Model de Barcelona el 1977, editats per primera vegada pels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC) el 1980, i amb un pròleg/poema de Manuel de Pedrolo i el dibuix de la portada de l'històric militant independentista Manuel Viusà (que també va establir-se al Principat d’Andorra l'any 1982). Altres recompenses del projecte són el poema visual del dissenyador gràfic lleidatà Pau Llop fet sobre uns versos d’Àlvar Valls i de 40 x 50 cm vertical; i una serigrafia de l’il·lustrador i fotoperiodista Jordi Borràs amb el poema “Clam” de l'autor, de 29,7 x 42 cm vertical.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid