Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El boicot a Carles Sastre queda en un no res i la xerrada es desenvolupa amb normalitat

La facultat de Geografia i Història de la Universitat de València ha acollit satisfactòriament la xerrada "La lluita clandestina per la independència" a càrrec del responsable d'acció sindical d'Intersindical-CSC i exmilitant de Terra Lliure Carles Sastre.
 

Malgrat la campanya de difamació del diari blaver Las Provincias, la protesta anticatalana ha quedat en un no res.

27/04/2010 21:39 Drets i Llibertats

 

Unes poques persones han intentat que l'acte, inclòs dins les jornades "Recuperem les arrels, construïm el futur" organitzades pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), no es dugués a terme, però no han tingut sort. Malgrat tot, sí que han intentat increpat Sastre i han volgut bloquejar l'entrada.

L'Associació Valenciana d'Estudiants Universitaris (AVEU) es planteja denunciar la Universitat de València per enaltiment del terrorisme però fins i tot la institució ha reconegut que "totes les expressions de pluralisme ideològic tenen cabuda, i on els estudiants tenen el dret a organitzar les seues activitats i debatre les seues idees", ha dit la UV en un comunicat.

Al comunicat, la Universitat de València remarca que la xerrada s'emmarca "dins d'un conjunt d'activitats organitzades por una organització d'estudiants amb representació democràtica en els òrgans de govern".

La conferència "La lluita clandestina per la independència" es troba emmarcada en una sèrie d'actes sobre la qüestió nacional celebrats amb motiu de la commemoració del 25 d'abril, aniversari de la desfeta d'Almansa.

La conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana ha criticat l'acte dient que la conferència no col·labora a l'acostament entre universitat i societat. Segons el diari Las Provincias, el mateix conseller Font de Mora ha dit en aquest sentit que respecta l'autonomia universitària i que l'acte es troba dins de la legalitat vigent però que de vegades costen d'explicar aquest tipus d'actuacions a la societat.

Las Provincias: "Un terrorista a la Universitat"

La campanya de boicot propugnada des de l'històric diari blaver s'emmarca en l'estratègia espanyolista del rotatiu d'atacar tot allò que faci referència als Països Catalans o sigui català. Per això, des de fa uns dies va dedicant notícies contra Carles Sastre caient en la difamació i l'insult i lesionant per complet el seu honor.

Vulnerant el més bàsic sentit del respecte cap a una figura que va marcar part de la història del nostre país, Las Provincias ha dedicat fins i tot un vídeo que titulat "Un terrorista a la Universitat" en què a través de la manipulació més barroera qualifica de "repugnant" la presència d'un "terrorista" a la Universitat de València. Per atiar la protesta, Las Provincias també ha elaborat el currículum "d'assassinats" de Sastre i denunciar la UV per cedir les instal·lacions a un "terrorista".També ha procurat nodrir-se d'il·lustrats opinadors, per aguditzar la difamació. 

No satisfeta amb la manca de seguiment del boicot a Sastre, Las Provincias ha volgut falsejar la realitat informant d'una suposada "tensió" entre bàndols a la Universitat de València, quan, tret d'alguns individus que protestaven, la conferència s'ha produït amb normalitat -amb una nodrida cobertura mediàtica, això sí.

Tal com posa de manifest Antiblavers.info, Las Provincias ha estat històricament el mitjà de què s'ha servit el blaverisme per difondre el discurs anticatalà al País Valencià i aconseguir adeptes en la camanya de l'odi contra Catalunya.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid