Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Defensa del Territori
La PDE de Deltebre demana a l'Ajuntament s'impliqui en la defensa del Delta
13/06/2014 Territori

Ahir, el nucli local de l’assemblea de la Plataforma de Defensa de l'Ebre (PDE) a Deltebre va presentar a l’Ajuntament de Deltebre, així com als diferents partits polítics del nostre municipi (CIU, PP, PSC, ERC i CUP) una instància/moció per instar a l’Ajuntament i ha cadascun dels partits polítics, d'exercir les seves funcions i competències envers l’elaboració d’uns documents que entenem com imprescindibles.


Segons la la PDE, amb aquesta moció, es pretén també informar que des de l’aprovació del Pla de Conca el 28 de febrer 2014, la Plataforma en defensa de l’Ebre ha iniciat diverses accions jurídiques tant en l'àmbit estatal com de la Unió Europea per demostrar els greus prejudicis ambientals i socioeconòmics que aquest pla té en el Delta de l’Ebre.


Puntualitza que les figures de protecció del Delta de l’Ebre seran paper mullat si no s’ha elaborat en rigorositat tota la documentació administrativa que porten associades, i aquesta és una tasca a fer des de la Generalitat.

 Per això demana la implicació directa dels actors del territori que tinguin competències i capacitat tècnica per elaborar-les, ja que ells són els grans coneixedors d’aquest peculiar espai natural i els que millor podran elaborar aquesta documentació tan important per al futur d’aquestes terres.

 

La pertinença a la Unió Europea ha fet que les normatives comunitàries s’hagin d’aplicar a l’Estat espanyol i per tant, també a Catalunya i al Delta de l’Ebre. L’experiència ens indica que aquestes normatives, lluny de ser pernicioses per al desenvolupament del nostre territori, han sigut un motor i una oportunitat per desenvolupar noves estratègies de progrés socioeconòmic com són el turisme sostenible, la valorització de l’agricultura i les activitats pesqueres i de cultius marins.


Remarca que totes aquestes figures de protecció ambiental fruit de les directives d’Aus i Hàbitats, tenen una gran importància cabdal en una bona defensa jurídica tant en l'àmbit estatal com europeu, per demanar un cabal digne per al tram final de l’Ebre que eviti el deteriorament d’aquest espai tan singular i que alhora permeti un desenvolupament socioeconòmic sostenible en el Delta de l’Ebre.


Explica que l’aplicació de les figures ambientals és una competència de la Generalitat de Catalunya, tret de la ZEPA marina (Delta Ebre-Columbretes) que és de competència estatal. És per això, que la Plataforma en defensa de l’Ebre hem demanat a les dues conselleries implicades, la d’Agricultura i Medi Rural i la de Territori i Sostenibilitat, que facin un esforç en l’elaboració dels següents documents que considerem imprescindibles:

- Informe de la Generalitat de Catalunya, responsable dels espais Xarxa Natura 2000 del tram final de l’Ebre (ES000002, ES5140010), dels riscos de deteriorament dels hàbitats i espècies d’interès comunitari d'aquests espais com a conseqüència del desenvolupament del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, segons l’article 6.2 de la directiva d’hàbitats (DIRECTIVA 92/43/CEE).



- Realització dels Plans de gestió pels espais Xarxa Natura 2000 esmentats on s'identifiquin a un nivell de detall adequat tant les amenaces com les mesures necessàries que responguin a les exigències ecològiques dels seus hàbitats i espècies.



- Revisió i/o actualització dels Formularis Normalitzats de Dades segons la Decisió d’execució de la Comissió Europea d'11 juliol 2011, dels espais esmentats de la Xarxa Natura 2000.


 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid