Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antipatriarcal
Milers de persones surten a Palma en defensa de l'avortament

Devers 2000 persones es manifestaren ahir horabaixa pels carrers de la capital mallorquina reivindicant el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos.

16/02/2014 Gènere

Ahir horabaixa, a partir de les 18:30 hores tingué lloc la manifestació, convocada per la Plataforma en Defensa del Dret a l’Avortament, de rebuig a l’avant-projecte de llei de Gallardón d’interrupció de l’embaràs i el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos. El lema de la protesta fou “Nosaltres parim, nosaltres decidim”. La marxa s’inicià a l’entrada de l’estació intermodal i acabà a la plaça de la Reina.

En el transcurs de la manifestació, es pogueren observar nombroses samarretes i banderes violetes, símbol de la lluita feminista, i escoltar consignes tals com “contra el patriarcat, acció directa”, “visca, visca, visca la lluita feminista”, entre d’altres. Així mateix hi assistiren la majoria de representants de partits polítics i sindicats, entre les quals hi havia destacades activistes històriques del moviment feminista. Per altra banda, una batucada anà animant en tot moment i al llarg del recorregut, la protesta la qual finalitzà devers les vuit.

"Avantprojecte classista i hipòcrita"

El manifest que es llegí després de la marxa denuncià el caràcter classista i hipòcrita de l’avantprojecte. Es criticà durament la visió que en fa el PP i l’església catòlica del concepte de maternitat, la qual es basa en la negació d’un dret fonamental com és la “no discriminació per raons de classe social o orientació sexual” tot assegurant que si el projecte sortia endavant, suposaria un retrocés sense precedents en relació als drets a la salut sexual i reproductiva.

Així mateix, s’advertí que prohibir a les dones decidir si volen ser o no mares esdevé un acte de violència i que obligar-les a ser-ho una tortura. Finalment, es reclamà que l’avortament sigui reconegut com “un dret universal, garantit per a totes les dones a la sanitat pública” i que cap d’elles “pateixi discriminació” en el dret a decidir sobre el seu propi cos. També s’advocà per la realització de “campanyes de mètodes anticonceptius gratuïts” o l’elaboració d’una “estratègia de salut sexual i reproductiva integral”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid