Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
La CUP: "blindar el dret de l'avortament en un futura llei catalana"

La formació amb el suport de tots els grups menys el PP, registra la creació d'un Grup de Treball per blindar el dret de l'avortament en una futura llei catalana.

 

06/02/2014 Salut
Isabel Vallet Isabel Vallet

A iniciativa de la CUP-AE i amb els suports de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i C's (tots menys el PP) s'ha registrat aquest migdia al Parlament de Catalunya una sol.licitud de creació, en el si de la Comissió de Salut, d'un Grup de Treball de la Llei de Salut Sexual i Reproductiva. Aquest grup de treball tindrà com objectiu l'anàlisi i l'estudi sobre la salut sexual i reproductiva en el marc de la futura llei catalana recollint el mandat de l'aprovació de la proposta de resolució en el marc del Debat de Política General.

Des del punt de vista de la CUP-AE, amb independència de les tasques d'aquest grup de treball, els poders públics han de garantir l’accés universal i gratuït a la Interrupció Voluntària de l’Embaràs, assistencial i farmacològic, a qualsevol hospital, centre de salut, centres especialitzats i serveis d’ASSIR. Així com l’accés universal als mètodes d’anticoncepció i la dispensació gratuïta de l’anticoncepció d’emergència en la xarxa sanitària pública.Per últim per tal que s'activen les xarxes de desobediència i suport necessàries si la contrareforma Gallardón tira endavant s'haurà de blindar la seguretat i confidencialitat de les dones i professionals que efectuen una interrupció voluntària de l'embaràs.

La diputada Isabel Vallet ha denunciat que "la regressió imposada per la contrareforma Galladón sobre el dret al propi cos de les dones és intolerable", i ha recordat al Govern català que cal garantir aquest dret tot avisant que si l'executiu català "no s'atreveix a desobeir el moviment feminista organitzat persistirà en la lluita per un avortament lliure i gratuït". Finalment Vallet ha fet una crida a participar en les mobilitzacions que s'estan efectuant arreu contra la contrareforma de la llei de l'avortament espanyola.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid