Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Avortament lliure
Protesta durant la Missa del Gall a Sabadell per l'avortament lliure i gratuït

Amb el lema "Avortament lliure i gratuït" una cinquantena de persones van irrompre a la Missa del Gall a l'església de Sant Fèlix de Sabadell la passada nit del 24 de desembre

26/12/2013 Gènere

Unes cinquanta persones van interrompre ahir la Missa del Gall que se celebrava a l'església de Sant Fèlix de Sabadell per protestar per l'avantprojecte de llei de l'avortament aprovat el passat dia 20 de desembre pel Consell de Ministres. Portaven una pancarta amb el lema "Avortament lliure i gratuït", i cartells amb frases reclamant el dret al propi cos de les dones.

De manera pacífica, aquestes persones en defensa de l'avortament ara amenaçat per les legislacions imposades pel govern espanyol, van entrar fins al davant d'on s'estava celebrant la missa, i van cridar consignes com "Fora rosaris dels nostres ovaris" i "Nosaltres parim, nosaltres decidim." Immediatament, segons explica la nota que acompanya el vídeo que segueix l'acció reivindicativa, "un grup d'homes es va aixecar i va agafar les manifestants per fer-les fora de l'església, provocant certa tensió a la porta de l'edifici." El vídeo que ha difós aquesta acció de denúncia ha estat elaborat per Justa Revolta.

Amb aquesta acció de denúncia es va mostrar "el seu rebuig al nou projecte de llei de l'avortament del PP, una de les més restrictives de la Unió Europea, i que suposa un retrocés de 30 anys pels drets de les dones."

Aquesta llei, promoguda pel ministre Alberto Ruiz-Gallardón, limita el dret a l'avortament de les dones fins al punt que esdevé una prohibició total . Tal i com han denunciat des de sectors feministes, aquesta llei ha estat avalada per l'església i la comunitat eclesiàstica, amb Rouco Varela, president de la Conferència Episcopal, al capdavant.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid