Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLEI DE L'AVORTAMENT
Manifestació a Olot en contra la llei de l'avortament del PP

Un centenar de persones s'han concentrat a Olot per manifestar-se en contra de la reforma de la llei de l'avortament que ha proposat el govern espanyol del PP. La convocatòria, realitzada per la CUP, havia rebut el suport explícit de la CNT i ha comptat amb la presència de membres del moviment feminista de la comarca.

15/02/2014 Drets i Llibertats

Durant la concentració, s'han vist pancartes a favor que l’avortament sigui lliure i gratuït. Lliure perquè la Llei ha de permetre que cada dona es faci responsable del seu propi cos i prengui les decisions que consideri, tant per a ser mare com per a no ser-ho. Gratuït perquè el pagament suposa, a la pràctica, un impediment per a l’accés de moltes dones a aquest dret.

La CUP denuncia que l’avantprojecte de la Llei de l’avortament presentada pel govern espanyol no té suport social i que empitjorarà encara més la situació social, econòmica i de salut de les dones; i considera que "aquesta reforma ens situa al marc normatiu postfranquista del 1985, destruint trenta anys de lluita per l’assoliment d’un dret fonamental pel conjunt de les dones als Països Catalans". A més, considera l’avortament com un dret i no un privilegi només per aquelles dones que s’ho puguin permetre.

Dijous passat, l'Ajuntament d'Olot va aprovar una moció presentada per la CUP en la qual el consistori manifestava el seu rebuig a l'avantprojecte de la Llei de l'avortament del govern espanyol i instava al govern de la Generalitat de Catalunya a accelerar els treballs per aprovar una llei pròpia de drets i salut sexual reproductiva. A més, va aconseguir que l'Ajuntament es comprometi a incloure informació sobre aquesta reforma a les activitats de sensibilització i educació sexual que es realitzin des dels punts d’informació i assessorament de salut, així com d’altres serveis municipals que es considerin oportuns.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid