Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Assemblea de docents de les Illes posa en marxa una campanya per ensenyar en català

Faran arribar a tots els docents un manifest que porta per títol, “Exercim el nostre dret a ensenyar en català. No apliquis el TIL"

04/11/2013 Educació
Presentació de la campanya "Exercim el dret a ensenyar en català" en roda de prensa Presentació de la campanya "Exercim el dret a ensenyar en català" en roda de prensa

Sota el lema “Exercim el dret a ensenyar en català”, l'Assemblea de docents de les Illes  ha presentat en roda de premsa una campanya a favor de l'escola en català pels professors que per “responsabilitat” i “coherència pedagògica” vulguin continuar ensenyant en català. 

La campanya s'articula al voltant d'un manifest que porta per títol, “Exercim el nostre dret a ensenyar en català. No apliquis el TIL”, perquè els qui vulguin, puguin adherir-se i mostrar així el seu rebuig a l'actual sistema educatiu que només preveu que un terç de les classes s'imparteixin en català. L'adhesió al manifest serà totalment confidencial i que en cap cas transcendirà el nom dels professors o els centres que s'hi sumin. El que sí es farà pública és la xifra total de centres i professors que vulguin mostrar la seva “desobediència legítima” a la implantació del Decret de tractament integrat de llengües (TIL). 

"El TIL és un projecte sense base pedagògica fet a cop d'improvisació"

L'Assemblea de docents argumenta que  la Conselleria d'Educació ha imposat un Decret sense cap tipus de consens, al qual els docents ens hi hem oposat i l'oposició s'ha fet explícita a través de 3 setmanes de vaga i amb la mobilització de tot el col·lectiu docent i tota la societat a través d'unes mostres de suport a les nostres demandes sense precedents.

Remarca que el suport social es veu clarament en el fet que, per exemple sortissin 100.000 persones al carrer el 29S o que el 70 % dels ajuntaments de Mallorca hagi rebutjat el TIL a través dels seus plens

I perquè fins a dia d'avui, totes les preguntes que s'han fet a l'administració en relació al TIL i la problemàtica que presenta la seva implantació, o bé no s'han contestat, o bé la resposta corrobora que es tracta d'un projecte sense base pedagògica fet a cop d'improvisació.

Garantir la cohesió social

L'Assemblea apunta que l'adhesió a la campanya serà absolutament confidencial pel que fa al docent i al centre i només trascendirà la quantitat de docents que s'adhereixen a aquest acte de desobediència legítima.

A més, afirma que aquesta és “l'única forma de garantir la cohesió social”, així com que no creuen en projectes imposats i no consensuats, en referència al TIL. Així mateix, davant qualsevol mesura repressiva que pogués emprendre l'Administració, es comprometen a romandre al costat dels docents que vulguin exercir la seva activitat en aquests termes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid