Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga indefinida
Els docents de les Illes tornen a les classes però no aplicaran el TIL

Remarquen que la vaga ha estat un èxit i puntualitzen que es tracta  d'aturada tàctica que respon a un canvi d’estrategia fruit del rebuig de la Conselleria a negociar.

06/10/2013 Educació

Els comitès de vaga han manifestt en roda de premsa que la "suspensió temporal de la vaga" no és una "desconvocatòria" i es recomençarà "en el moment que es consideri oportú, ja sigui de manera puntual, sostinguda en el temps o indefinida, si la negociació no avança". "Això no significa, en cap cas, el final de la lluita, sinó el començament d'una altra batalla en un altre pla i amb una altra estratègia", han precisat. Tot i així han volgut remarcar  que "La vaga ha estat una victòria", per la fermesa dels docents i la solidaritat rebuda.

En començar la roda de premsa, una de les portaveus de l’Assemblea, Maria Llobera, ha llegit el comunicat elaborat pel comitè de vaga. Ha llegit, doncs, que la vaga se suspèn temporalment, malgrat no es desconvoca. Ha parlat d’una aturada tàctica que respon a un canvi d’estrategia fruit del rebuig de la Conselleria a negociar.

Des de l'Assemblea s'ha comunicat que es torna a les aules, però que no s'aturen les accions de protesta, sinó que persistiran. “El desgast a partir d'ara ja no serà per a les famílies i docents, sinó per a la Conselleria” ha afirmat Marina Llobera, responsable de la lectura del manifest.

En el comunicat, l'Assemblea critica la nul·la voluntat negociadora de l'actual govern, a més de la seva intransigència pel fet de voler assolir un acord global i no anar tancant els punts en què sí que hi havia consens entre les parts. També se'ls acusa de immobilistes i de no fer més propostes de negociació d'ençà del 25 de setembre. D'aquesta protesta, el cos de docents i la societat en general n'ha sortit més forta i cohesionada, amb més complicitat i implicació.

A partir de dilluns els professors tornen a les aules, però s'inicia una nova estratègia de protesta contra aquest Govern, que ha trencat el consens educatiu i ha actuat de forma autoritària contra el col·lectiu d'educació (docents i famílies) mitjançant imposicions i retalls.

Al final de la roda de premsa davant del Parlament, en la que han intervingut el comitè de vaga de l’Assemblea de Docents, juntament amb altres entitats del món educatiu com per exemple l’Stei, a FAPA i FE CCOO, s'ha recordat que el 24 d’octubre està previst a l’Estat que hi hagi una vaga general per lluitar contra la LOMQUE.

En un acte simbòlic, el representant de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (FAMPA), que també ha participat a la roda de premsa,  ha regalat als membres de la taula una rosa en agraïment pel seu esforç durant aquests dies.

Valora
Vídeos
Roda de premsa del docents de les Illes
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid