Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga de docents
Els docents de les Illes tornen a la vaga

El proper 8 i 11 de novembre, coincidint amb la reunió d'alcaldes per tractar el TIL i l'avaluació de l'aplicació del TIL respectivament

 

01/11/2013 Educació

Després de valorar, en les assemblees de docents de cada illa, els resultats de la consulta als centres sobre la continuació de la vaga indefinida, i tenint en compte que l’opció amb més suport en aquest moment ha estat “activar la vaga en dies assenyalats”, s’ha acordat com a primera jornada de vaga una doble opció: els dies 8 i 11 de novembre. Dues opcions que, una o l’altra, seran secundades per l’Assemblea de Docents de cada illa atenent a les prioritats i el context propi.

A Eivissa i Formentera, serà el dia 11, a Mallorca el dia 8 i a Menorca, s'està a l’espera de la decisió de l’assemblea.

Tots dos dies tenen prou significació per als docents de les quatre illes. D’una banda, el dia 8 es reuneix l’assemblea de batles de Mallorca per tractar, entre altres temes, el TIL. Davant aquest fet, manifesten que han d’actuar i fer visible la seva lluita per fer-se sentir.

De l’altra, el dia 11 comença a avaluar-se l’aplicació del TIL i, reactivant la vaga en aquest dia, "volem mostrar-hi una vegada més el nostre rebuig, el nostre desacord amb el model educatiu que imposa el Govern, obviant el parer de la comunitat educativa. Un Govern autoritari que segueix demostrant que desconeix el significat de la paraula CONSENS" apunta l'Assemblea de docents.

Exigeixen la retirada dels expedients

Amb aquests dos dies també volen mostrar el seu rebuig per la nova situació dels directors expedientats. La nova requalificació de la seva falta no és més que un clar intent de dilatar la resolució dels expedients, ja que implica tornar a començar de nou amb tot el procés i haver de respondre a noves acusacions que no apareixien inicialment. 

Els dies poden ser un degoteig constant al llarg de tot el curs

La decisió de fer una primera convocatòria opcional entre dos dies respon a la realitat que el diàleg i el consens són una prioritat en la coordinació entre les illes. No obliden que, els motius particulars de cada illa no deixen de ser, pel fet de ser particulars, motius que afecten a tot el col·lectiu.

Aquests dos dies són només l’inici del que pot ser un degoteig constant al llarg de tot el curs si la Conselleria d’Educació no rectifica i obri de nou les negociacions amb els comitès de vaga. "No hem aturat. No aturarem. L’esforç de totes i tots en aquesta lluita continua", remarca l'Assemblea

El conflicte iniciat a principi de curs amb la vaga indefinida segueix obert en tots els seus punts, doncs la Conselleria d’Educació no ha estat capaç d’atendre cap de les 10 reivindicacions que els i les docents vam presentar a principis d’agost. Més bé al contrari, la seva actitud els posa en evidència cada vegada més. Les darreres noves sobre els expedients als directors ens demostren a què es referia el senyor Estarellas quan a les negociacions xerrava de donar celeritat als expedients. "Aquesta és una prova més de la seva poca voluntat d’enteniment", puntualitza l'Assemblea

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid