Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Tot a punt pel "Concert per la Llibertat"

Aquest macroconcert pretén escalfar motors per dur a terme la cadena humana que enllaçarà diferents territoris de la Nació catalana el proper Onze de Setembre

28/01/2014 Política

Al Camp Nou ja està pràcticament tot enllestit per al Concert per la Llibertat d'aquest dissabte. Començarà a les vuit del vespre i es podrà seguir en directe a través del portal 324.cat, de TV3 i també per Catalunya Ràdio. S'han acreditat 250 periodistes i hi haurà una vintena de mitjans internacionals.

A les 5 de tarda, començarà la Fira d'entitats a l'exterior de l'estadi i a partir de les 6, s'obriran les portes per accedir a les localitats.

Ahir hi va haver jornada d'assaig tant per a l'organització com per als músics, que ja van començar a fer-se amb l'espai blaugrana per mirar de tenir-ho tot enllestit.

Uns 450 artistes, tocaran més de 40 cançons en diferents llengües i ompliran de música i reivindicació el Camp Nou durant 4 hores. L'escenari ja està a punt, les sis pantalles gegants, instal·lades, i només queden a la venda 10.000 de les 90.000 entrades. El públic formarà un mosaic amb el lema "Freedom Catalonia 2014".

Les cançons del cantautor Lluís Llach seran el gran reclam del concert. De fet, el segon tram estarà dedicat a reviure en part el Concert que Llach va fer al Camp Nou l'any 85. El cantautor diu que es vol sentir com un artista més dels participants a l'acte.

En la segona part també hi col·laboraran artistes com Pastora, Gossos, Ramoncín i l'Orfeó Català. A la primera, d'altres interpretaran temes que ja formen part de l'imaginari popular, com "Què volen aquesta gent" de Maria del Mar Bonet, o "Camins", de Sopa de Cabra. El concert acabarà amb tots els artistes i el públic cantant altre cop "Tossudament alçats".

Els cantants Pedro Guerra i Mayte Martin no participaran per "pressions"

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, s'ha mostrat convençuda que els artistes que han decidit no assistir al Concert, en el cas de Pedro Guerra i Mayte Martin, és  a causa de les pressions que han rebut pressions, ja que en un primer moment havien dit que sí.  Els dos artistes s'han excusat al·legant "motius personals" per justificar la seva absència.

Cadena Humana

Segons els organitzadors, es pretén que sigui un "gran edeveniment de país, un clam de la societat civil per reclamar, a través del llenguatge universal de la música, el dret del poble català i de tots els pobles del món a poder decidir lliurement i democràtica el propi futur." 

Aquest macroconcert pretén escalfar motors per dur a terme la cadena humana que enllaçarà diferents territoris de la Nació catalana el proper Onze de Setembre, el que es preveu que serà el segon cop de força de la voluntat independentista després de la gran manifestació de la Diada del 2012.

En declaracions a RAC1, Carme Forcadell va recordar ahir que les persones que vulguin participar a la cadena humana que s'està organitzant de cara a l'11 de Setembre, s'han d'apuntar "a les assemblees locals o de manera individual". "Els hi demanaran el codi postal i se'ls assignarà un tram de la cadena, intentant que sigui el més a prop possible del seu domicili", va assegurar. La presidenta de l'ANC va explicar que en aquesta ocasió que "la gent de Barcelona i l'àrea metropolitana serà la que s'haurà de desplaçar per cobrir les zones amb menys gent". La cadena humana s'iniciarà a les 17.14 hores.

Recollida d'Aliments

L’organització del ‘Concert per la Llibertat’ i la Federació Catalana dels Bancs dels Aliments (FECATBAL) han organitzat una recollida massiva d’aliments pel pròxim 29 de juny al Camp Nou. L’acció està emmarcada dins la campanya ‘La fam no fa vacances’ dels bancs dels aliments. Dins del recinte del Camp Nou hi haurà 8 punts de recollida on tothom hi podrà portar aliments, especialment llegums secs, conserves, conserves de peix i aliments infantils.


 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid