Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
L'ANC vol que la consulta es materialitzi abans del 31 de maig del 2014

El 16 de març l'ANC aprovarà un nou full de ruta que contempla la declaració unilateral d'independència si l'estat espanyol impedeix la celebració d'un referèndum

20/02/2013 Política

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) aprovarà el mes que ve un full de ruta que preveu que la consulta per la independència es materialitzi abans del 31 de maig del 2014.

L'assemblea ha fet públic aquest dimecres els documents que la seva Assemblea General aprovarà el 16 de març al Pavelló de Fontajau de Girona un any després de la constitució de l'ANC al Palau Sant Jordi. A la trobada, on hi assistiran els membres de ple dret de l'ANC inscrits abans del 31 de gener, es votarà la proposta del full de ruta actualitzat, els Estatuts Socials revisats i el Reglament de Règim intern revisat, així com les esmenes als textos que hagin estat considerades vives en la sessió preparatòria que se celebrarà el 9 de març arreu del territori.

Segons el seu full de ruta, l’ANC "farà tot el necessari per tal que el procés de secessió sigui el més ràpid possible". En aquest sentit, es farà "un seguiment exhaustiu dels compromisos i tempos establerts en el Pacte entre la primera i la segona força parlamentària", CiU i ERC. "Amb l’esperit manifestat de màxima celeritat, cal haver materialitzat la consulta abans del 31 de maig de 2014", manifesta.

L'ANC considera que l'acceleració dels moviments provocat per la manifestació de l’11 de setembre "fa obligatòria" l’actualització d’un full de ruta que, segons la proposta que es votarà, passa per “ampliar i consolidar la majoria social a favor de la independència de Catalunya” i “aconseguir que el 2014 quedin establertes les condicions objectives i necessàries per a aconseguir la independència”.

"Sense renunciar mai als Països Catalans"

El text del full de ruta que s'ha d'aprovar marca com a principal objectiu "assolir la independència del Principat, de manera que esdevingui un estat sobirà, sense renunciar mai a la construcció d’un projecte compartit amb la resta dels Països Catalans".

Per a la nova fase, l'ANC preveu una expansió territorial i sectorial, estrènyer els vincles amb totes les entitats i organitzacions socials i polítiques del seu àmbit i engrescar els joves i la població nouvinguda a participar al projecte.

Així mateix, el full de ruta preveu que el 2014 "quedin establertes les condicions objectives i necessàries per a aconseguir la independència" i assegura que continuarà "pressionant l’estament polític per que no es desviï de l’objectiu final".

"Resistència pacífica i desobediència total"

D'altra banda, el text contempla les actuacions a seguir un cop fixada la data de la consulta i afirma que exigirà la presentació d’un calendari detallant el procés postreferèndum de transició cap a l’estat sobirà. "Idealment el procés culminarà en una cerimònia solemne de cessió definitiva i pacífica de poders per part del Cap d’Estat espanyol i de constitució formal del nou estat català", sosté.

Amb tot, si l'Estat impedís la celebració del referèndum o consulta l'ANC "donarà suport a les accions de la Generalitat o el Parlament encaminades a l'assoliment de la independència, inclosa la Declaració Unilateral". En última instància, i en cas d’inhabilitació de les nstitucions de govern, l’ANC promourà una Assemblea de Càrrecs Electes o una Assemblea constituent perquè proclamin la independència i es mobilitzarà perquè, mitjançant "la resistència pacífica i la desobediència total, es forci la inhibició dels poders espanyols i es reinstauri l’estat de dret amb un govern propi sobirà".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid