Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#1anyANC!
L’ANC arriba al primer any de vida amb la vista posada al 16M

L’Assemblea encara el futur amb la voluntat d’ampliar la majoria social favorable a la independència. El proper dissabte Girona aplegarà l'assemblea general ordinària on s'aprovarà el Full de Ruta.

11/03/2013 Política
Imatge gunayadora del concurs fotogràfic #1anyANC! Imatge gunayadora del concurs fotogràfic #1anyANC!

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va fer ahir el seu primer aniversari. Després de la seva constitució, l’exitosa Marxa Cap a la Independència, que va omplir el país d’actes durant l’estiu; i la seva culminació en la històrica marxa de l’11 de setembre, l’ANC afronta el futur amb tres reptes principals i una data límit: el 2014.

La tasca de l’Assemblea, actualment, se centra a ampliar la majoria social favorable a la independència ja existent. Ho fa arribant a les zones amb més població indecisa respecte el seu vot en un futur referèndum sobre la independència; amb actes vinculats als barris i ciutats, a través d’associacions de veïns i altres entitats locals.

D’altra banda, l’ANC continua amatent a l’escenari polític per tal d’empènyer a la classe política perquè faci els passos necessaris per assolir l’estat independent; i està treballant en la internacionalització de la voluntat dels catalans d’esdevenir un nou estat d’Europa.

Tot plegat, amb una data límit molt clara: l’any 2014. L’objectiu de l’ANC és que se celebri una consulta en què els catalans puguin decidir lliurement el seu futur, i que el resultat d’aquesta consulta sigui favorable a la independència; però tampoc descarta la possibilitat d’una declaració unilateral d’independència si s’impedeixen tots els mecanismes per consultar als catalans i les catalanes.

A curt termini, l’ANC té previst celebrar el proper 16 de març al Pavelló de Girona-Fontajau la seva assemblea general ordinària per tal de votar el Full de Ruta de l’entitat, així com els informes de gestió del Secretariat Nacional.

Compta amb 13.675 membres

Actualment compta amb 13.675 membres de ple dret i 12.444 col·laboradors. L'ANC està formada per 404 Assemblees territorials i 62 Assemblees sectorials.

11 de Setembre 2012, la gran Marxa sobre Barcelona 

L'ANC va convocar una marxa unitària l'11 de Setembre per arribar fins el Parlament i que va esdevenir en la mobilització més massiva de la història del país, amb més d'un milió i mig de persones que omplen Barcelona pacíficament per reclamar la independència de Catalunya. A Barcelona van arribar 1.111 autocars contractats per l'ANC i més de 400 periodistes es van acreditar per informar de la manifestació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid