Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
La CUP i el municipalisme alternatiu es troben a Sant Celoni

Representants de 28 municipis participen a la 3a Assemblea de Regidors i Regidores de la CUP

04/05/2013 Política
Un instant de la 3a de regidores i regidors de la CUP Un instant de la 3a de regidores i regidors de la CUP

Mig centenar de persones han participat aquest dissabte 4 de maig en la 3a Assemblea de Regidors i Regidores de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) que ha tingut lloc a Sant Celoni.

Càrrecs electes de la CUP, de les Candidatures Alternatives del Vallès i del Moviment Alternatiu de Llinars s'han trobat al Baix Montseny per abordar diverses problemàtiques de la lluita municipal. A la trobada hi han participat representats dels municipis de Torà, Arenys de Mar, Canet, Sant Celoni, Llinars, Manresa, Sant Salvador de Guardiola, Navàs, Sant Esteve de Palautordera, Figueres, Molins de Rei, Vilanova i la Geltrú, Sitges, Sant Martí Sarroca, Vic, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Farners, Castellar del Vallès, Sabadell, Cerdanyola, Ripollet, Bordils, Santa Maria de Palautordera, Montesquiu, Banyoles i Valls.

L’Assemblea de Regidores i Regidors és una eina dins de l'organigrama de la CUP que serveix d'espai on els més del centenar d’electes poden posar en comú i treballar mecanismes per a afavorir la lluita institucional als municipis. Davant l’altíssima activitat generada durant els últims mesos i les desenes de lluites obertes que tenim a nivell municipal, s’ha cregut oportú convocar una nova Assemblea de Regidores i Regidors, la tercera de la història de la CUP.

El tema central de la trobada han estat les agressives i regressives reformes de l’administració local que es pretenen tirar endavant. L’avantprojecte de llei de reforma local que ha presentat el Govern espanyol i l’avantprojecte de llei de governs locals de la Generalitat van molt més enllà d’una simple limitació de sous dels alcaldes i regidors. Les reformes tenen el clar objectiu d’aprimar al màxim l’administració local, privatitzar serveis bàsics i exercir-ne un control centralista (en el cas espanyol) i imposar “l’austeritat” a ultrança com a criteri de control econòmic de la gestió municipal. Tot plegat amb l’impuls i el vist-i-plau de la troika europea i dels bancs. Reformes, doncs, que encaminen la política local cap a l’autoritarisme, la reducció dels serveis públics, al mateix temps que disminueixen la diversitat política i afavoreixen el bipartidisme i, per tant, els partits majoritaris.

La trobada també ha servit per tractar temes organitzatius de la mateixa Assemblea d’electes després dels importants resultats a les eleccions municipals del maig del 2011, i en conseqüència, el gran augment de regidores i regidors a les diferents viles i ciutats. També s'ha debatut sobre la reorganització interna que la CUP viu des de fa uns mesos a nivell nacional, arran de l'entrada al Parlament de Catalunya de la CUP-Alternativa d'Esquerres.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid