Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP titlla de covard l’equip de govern de l’Ajuntament de Banyoles per negar-se a aprovar la moció per exercir la sobirania fiscal

Els vots en contra de CiU i el regidor no adscrit Jordi Bosch Barraca i l’abstenció de Junts impedeixen que prosperi la moció de la CUP

30/04/2013 Política
La CUP de Banyoles informa mitjançant un comunicat emès avui que “CiU de Banyoles amb el suport del regidor no adscrit Jordi Bosch “Barraca” ha votat en contra de la moció en suport al moviment “Catalunya diu prou” perquè l’Ajuntament de Banyoles exerceixi la sobirania fiscal. Junts per Banyoles, s’hi ha abstingut al·legant qüestions de forma.”

La candidatura independentista afirma que “L'equip de govern de l'Ajuntament de Banyoles s'ha emparat enconsideracions jurídiques per a votar en contra d'aquesta moció i per això han presentat un informe fet per intervenció. El mateix informe, però, acaba concloent que aquesta és una moció política i que “en una situació complexe com l'actual, tothom ha de tenir clares les seves funciones i els riscos que vol o pot assumir”.

Finalment el comunicat de la CUP recorda que l'equip de govern no va ser valent “per negar-se a penjar la bandera espanyola, encara és hora que declarin el municipi territori català lliure (causa també instada per l'AMI) i ara no serà valent per encapçalar el canvi de sobirania fiscal junt amb els altres 24 ajuntaments que ja han aprovat la moció.”

La CUP de Banyoles presentava dues mocions al ple de l'ajuntament

La Candidatura d’Unitat Popular de Banyoles informava mitjançant la seva web que presentaria dues mocions al ple de l'Ajuntament de Banyoles. La primera mocióseria en suport al moviment “Catalunya Diu Prou” perquè l'Ajuntament de Banyoles exerceixi la sobirania fiscal seguint la línia iniciada per altres ajuntament catalans. La CUP també proposava promoure la campanya d'insubmissió fiscal entre la ciutadania i “habilitar els mecanismes necessaris per tal d'assessorar i donar cobertura a aquells ciutadans i ciutadanes o empreses de Banyoles que vulguin acollir-se a aquesta pràctica a nivell particular.”

La segona moció (que tampoc ha estat aprovada) es presentava perquè “s'estudii la possibilitat de municipalitzar tots aquells serveis que presta l’ajuntament a la ciutat.” recalcant que “Aquest posicionament parteix d’una base ideològica que concep els serveis públics destinats a cobrir necessitats bàsiques de la ciutadania com quelcom que no ha de ser un negoci.”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid