Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
Manlleu, quart municipi català per la insubmissió fiscal

El ple de l'Ajuntament osonenc creu que Catalunya "ha de fer un pas endavant si se’n vol sortir"

22/02/2012 Política
Manlleu es va convertir ahir dimarts en el quart municipi català i el primer d'Osona a manifestar formalment la seva posició favorable a la insubmissió fiscal, afegint-se així a la campanya encetada per Berga i Arenys de Munt i a la que la setmana passada es va adherir Manresa.

El ple de l'Ajuntament de Manlleu va decidir donar suport al moviment "Diem prou" i apostar per pagar els impostos a l'Agència Tributària Catalana en comptes d'Hisenda. La proposta, presentada per l'equip de govern, d'ERC i ICV, i a la qual es van sumar CIU i PSC, va ser aprovada amb els vots a favor d'aquests quatre grups i l'abstenció de PxC.

La moció defensa que Catalunya "ha de fer un pas endavant si se’n vol sortir" i per aquesta raó considera que "més enllà de denunciar l’espoli fiscal que pateix el nostre país, cal portar a terme mesures de pressió per acabar amb una situació que ens ofega fiscalment".

Per això, aposta per l’estratègia d’ingressar els impostos a l’Agència Tributària Catalana, una pràctica "tècnicament viable com a mesura de pressió" perquè Govern de la Generalitat "treballi decididament per un Concert Econòmic que ens acosti a la independència fiscal".

D'aquesta manera, el consistori demanarà a la Generalitat i a l’Agència Tributària de Catalunya que estableixin un protocol d’actuació que permeti realitzar els pagaments dels impostos a l'administració catalana realitzant els canvis normatius que puguin ser necessaris. A més, sempre que sigui possible l'Ajuntament ingressarà els pagaments corresponents a l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i a l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) a l’Àgència Tributària de Catalunya en lloc d’efectuar-los a l’Agència Tributària espanyola com fins ara.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid