Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP fa una crida a la insubmissió fiscal dels ajuntaments

La CUP ha fet una crida als consistoris del país perquè emprenguin la via de la insubmissió fiscal després que aquesta setmana els alcaldes de Sant Vicenç dels Horts i Caldes de Montbui hagin anunciat que no pensen pagar  els diners que l'Estat els reclama.
 
En aquest sentit, aquest dimarts la CUP ha presentat una moció per la insubmissió fiscal al registre municipal de Reus que serà discutida al ple d'aquest divendres. Una moció que la formació ja havia presentat a Vilafranca l'any passat davant l'exigència de pagament de l'Estat. Els grups van esmenar la moció i la van aprovar. 

06/09/2011 14:49 Política

 

A Vilafranca, la CUP ja va plantejar l'opció de la insubmissió arran de l'exigència del retorn dels diners avançats per l'Estat de la previsió de recaptació d'impostos. Aquest fet deixava l'ajuntament en una situació econòmica encara més difícil que la que hi havia, de manera que la CUP va reclamar el no retorn d'aquest diners demanant una insubmissió fiscal. Aquest aspecte, però, va ser esmenat per demanar simplement la condonació del deute, ja que l'Estat per recuperar els diners descompta el deute de les aportacions que fa al municipi. La moció va ser aprovada per unanimitat amb l'esmena incorporada.

Crida a la insubmissió

La CUP argumenta que els consistoris haurien d'emprendre la via de la insubmissió fiscal tenint en compte la "perversió" que es produeix quan, per una banda, els ajuntaments han de nodrir-se de l'impost sobre la construcció i sobre la plusvàlua, que no és més que un impost sobre l'especulació, assenyala, i que provoca que a la pràctica els ajuntaments tinguin més finançament com major sigui l'especulació i la construcció.
 
Per altra banda, assegura que l'Estat transfereix als municipis una quantitat de diners que es calcula, entre d'altres, per població, però que depèn dels ingressos -i de les previsions d'ingressos- que l'Estat fa respecte els impostos que recapta, com l'IRPF i l'IVA. A més, aquests càlculs no tenen en compte la quantitat ni la qualitat dels serveis que els ajuntaments ofereixen a la població". Per tot això, la CUP demana una reforma integral del sistema de finançament local.
 
Sant Vicenç dels Horts i Caldes de Montbui
 
Aquesta setmana, els alcaldes de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, i Caldes de Montbui, Jordi Solé, han anunciat que no pensen retornar a l'Estat els 473.000 euros i 685.645,16 euros respectivament que el govern espanyol els reclama en base a unes previsions d'ingressos que van resultar molt més elevades que els que hi va haver realment. Ambdós ajuntaments reclamen a l'Estat que busqui "altres mecanismes" per esmenar l'error i que fixi unes "transferències estables que no depenguin de càlculs arbitraris que es revisin a posteriori".

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid