Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
Manresa, nou municipi per la insubmissió fiscal

La capital del Bages és la tercera població que demanarà pagar els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya

17/02/2012 Política
La capital del Bages s'ha convertit en municipi per la insubmissió fiscal, la ciutat més gran fins ara que ha aprovat una moció a favor de deixar de pagar impostos a l'Agència Tributària espanyola i fer-ho a la catalana. Una proposta que ja van aprovar fa una setmana Berga i Arenys de Munt seguint l'estela de la campanya "Diem prou" endegada per la parella de Siurana.

L'Ajuntament de Manresa va debatre al ple d'aquest dijous la proposta a instàncies de la CUP i ERC, que van presentar dues mocions en el mateix sentit. El ple va acordar instar l'Agència Tributària i la Generalitat a possibilitar que la recaptació de l'IVA i de l'IRPF es faci a través de l'administració catalana i no l'espanyola.

La proposta va prosperar amb els vots a favor de la CUP i ERC, l'abstenció de CiU i l'oposició de PP i PSC. D'aquesta manera, el consistori manresà demanarà poder fer els pagaments de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) a l’Agència Tributària de Catalunya si cal efectuant els canvis normatius que siguin necessaris. L'Ajuntament n'informarà el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell.

El ple de dijous també va aprovar una proposta d'ERC en defensa dels afectats per la contractació d'accions preferents així com una moció de la CUP sobre la construcció de dos nous passos de vianants al carrer Torras i Bages. També es va donar llum verd a l'adequació de l'accés a la passera de les Escodines des del carrer Sant Bartomeu tant bon punt es desencalli el finançament per donar continuïtat a l'actuació urbanística pendent de tancar en aquest sector de la ciutat.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid