Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impostos
L'Ajuntament de Girona també aposta per la insubmissió fiscal

S’aprova la moció de la CUP en què es demana que l'Ajuntament aposti per la insubmissió fiscal com a mesura contra l'espoli fiscal, i que el consistori doni suport als ciutadans i empreses que vulguin acollir-se a aquesta pràctica a nivell particular

13/03/2012 Política
L'Ajuntament de Girona demanarà poder liquidar tots els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya, i per tant deixar de fer-ho a la d'Espanya. Així ho va acordar ahir el Ple de la corporació, després d'aprovar-se una moció de la CUP en aquest sentit. Girona es converteix en la primera capital de demarcació a aprovar una proposta d'aquestes característiques, tal com han fet altres municipis com Berga, Manresa o Arenys de Munt que s'han posicionat obertament a favor de la insubmissió fiscal.

En el text, s'insta la Generalitat i l'Agència Tributària de Catalunya a establir un protocol d'actuació i efectuar els canvis normatius necessaris per tal de realitzar els pagaments dels impostos a Catalunya.

D'aquesta manera, Girona passarà a formar part dels municipis que, com Berga, Manresa o Arenys de Munt, s'han posicionat obertament a favor de la insubmissió fiscal. Gràcies a la mesura, que va aprovar-se amb els vots a favor de la CUP i ICV-EUiA i amb les abstencions de CiU i PSC, l'Ajuntament també habilitarà "els mecanismes necessaris per tal d’assessorar i donar cobertura a aquells ciutadans o empreses de Girona que vulguin acollir-se a aquesta pràctica a nivell particular".

Així doncs, fruit d’aquest acord l'Ajuntament de Girona passarà a transferir, així que sigui possible, els ingressos derivats de l'IRPF i de l'IVA a l'Agència Tributària autòctona, en comptes de fer a l'Agència Tributària Espanyola tal com es feia fins ara.

Segons la CUP, l'objectiu de la moció era denunciar un cop més l'espoli fiscal que pateixen els Països Catalans per part de l'Estat espanyol, i organitzar una ofensiva des del món local encaminada a posar fi a aquesta situació. El portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, ha declarat que "la situació, a més d'injusta, s'ha convertit en insostenible", i ha fet una crida als ajuntaments catalans a sumar-se a aquesta iniciativa. Navarro també s’ha mostrat molt satisfet per l’aprovació de la moció, i ha expressat que “és importantíssim que en moments com aquest, una ciutat amb la importància de Girona estigui a l’alçada de les circumstàncies i sigui valenta a l’hora de reivindicar la sobirania, també fiscal, dels Països Catalans”.

En aquest sentit, la moció argumenta que "és una certesa històrica que l'estat espanyol ha sotmès el nostre país a un espoli fiscal permanent que n'ha paralitzat el desenvolupament econòmic i social", i denuncia que "els diners dels catalans s'han utilitzat com a arma política per perpetuar aquesta situació de forçada contribució a una mal anomenada solidaritat" fins al punt que l'espoli fiscal "ha arribat a l'absoluta insostenibilitat actual".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid