Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura
Txalaparta publica la traducció de "Terra Lliure, punt de partida"
30/01/2013 Cultura

L'editorial basca Txalaparta publica aquest febrer Terra Lliure: Punto de partida (1979-1995) Una biografía autorizada, la traducció de llibre sobre l'organització armada catalana apareguda el darrer abril de la mà d'Edicions del 1979.

L'editorial basca ha anunciat l'aparició d'aquesta traducció a la seva revista-catàleg Gure Liburak núm.36, en què es fa una ressenya del llibre i també inclou l'entrevista a un dels seus autors. Es tracta del primer llibre editat per l'editorial basca que tracta l'independentisme català, concretament la història de l'organització armada que va esperonar l'independentisme català durant les darreres dècades del segle passat.

La traducció del llibre de 277 pàgines en la seva versió en català és el resultat de la redacció col·lectiva dels seus quatre autors: Benítez, Rocamora i Pep Musté i Carles Sastre, tots ells exmilitants de Terra Lliure (TL).

Terra Lliure: Punt de partida (1979-1995) Una biografia autoritzada, va ser el primer llibre publicat a la Col·lecció Llevat, d'Edicions del 1979. Tal i com han indicat algunes crítiques, el llibre "no és el resultat d'un treball de recerca bibliogràfica, d'arxiu o d'entrevistes, són els testimonis de primera mà d'exmilitants de TL, que foren detinguts en diverses dates: 1977, 1982, 1984, 1985, 1989, 1992" i que en el text exposen les seves experiències, valoracions i anàlisis polítiques sobre l'evolució de l'organització armada.

Les presentacions d'aquest llibre continuen als Països Catalans, i el proper dissabte, es realitzarà la propera presentació a les 19h a l'Ateneu central d'Olot, a càrrec de Josep Musté militant històric de l'indpendentisme i coautor del llibre. Des del febrer ja s'han realitzat diverses presentacions d'aquest llibre en la seva versió en català a poblacions com Sabadell, Sant Boi, Igualda, Santa Coloma de Farners, Girona, Granollers, Les Corts, Canet, Blanes, Sants, Arbúcies i Barcelona.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid