Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Presentació de "Terra Lliure, punt de partida" a Sabadell
14/01/2013 Cultura

El proper dijous 17 de gener es realitzarà la presentació del llibre Terra Lliure: Punt de partida (1979-1995) Una biografia autoritzada, que va aparèixer a finals d'abril de la mà d'Edicions del 1979, al Casal Independentista i Popular de Sabadell Can Capablanca.

L'acte d'aquesta presentació està organitzat per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), i hi intervindran dos dels seus autors, Joan Rocamora i Carles Benítez.

Després de les darreres presentacions a Sant Boi, Igualda, Santa Coloma de Farners, Girona, Granollers, Les Corts, Canet, Blanes, Sants, Arbúcies i Barcelona durant el 2012 aquest acte a Sabadell enceta la presentació d'aquest títol el 2013.

Aquest llibre consta de 277 pàgines i és el resultat de la redacció col·lectiva dels seus quatre autors: Benítez, Rocamora i Pep Musté i Carles Sastre, tots ells exmilitants de Terra Lliure (TL). Està escrit en tercera persona, i abasta la totalitat del període de vida de l’organització armada, fins a la seva dissolució. Es tracta del primer volum de la Col·lecció Llevat, d' Edicions del 1979. Tal i com han indicat algunes crítiques, el text "no és el resultat d'un treball de recerca bibliogràfica, d'arxiu o d'entrevistes, són els testimonis de primera mà d'exmilitants de TL, que foren detinguts en diverses dates: 1977, 1982, 1984, 1985, 1989, 1992" i que en el text exposen les seves experiències, valoracions i anàlisis polítiques sobre l'evolució de l'organització armada.

En aquest sentit, el web d'Edicions del 1979 va anunciar la creació d'una secció per dinamitzar les publicacions d'aquesta nova editorial independentista. "Avui es parla de mi" recollirà les ressenyes i articles relacionades amb el llibres publicats per aquesta editorial, un recull que ja s'ha portat a terme amb aquest títol sobre la història de Terra Lliure.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid