Operació Garzón, 20 anys
Blanes acull la presentació de "L'Operació Garzón" i "Terra Lliure, punt de partida"

"A dia d’avui l’herència de l’independentisme de combat i l’estratègia independentista que va marcar Terra Lliure continua més vigent que mai”, segons la CUP

04/09/2012 Política

El passat dijous 30 d’agost la CUP va realitzar a Blanes l'acte de presentació del llibre Terra Lliure, punt de partida i del documental L'Operació Garzón contra l’independentisme català.

Aquesta doble presentació es va realitzar en una Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes plena de gom a gom i triada especialment per la CUP per “posar de manifest la importància, sí més no simbòlica, d’haver pogut realitzar aquest acte a la sala de plens de l’ajuntament de Blanes, el lloc on s’escenifiquen els debats i acords polítics que marquen una part de la vida social del municipi".

Segons explica la formació en el seu article de valoració publicat a Llibertat.cat, "és aquest l’espai des d’on la CUP de Blanes volem continuar deslegitimant l’estat espanyol, la seva falsa democràcia i totes les seves polítiques oligàrquiques gestades d’esquenes i contra el poble”. 

Durant la presentació un militant de la CUP de l’assemblea local de Blanes va presentar els ponents i va explicar per quins motius des de la CUP es va decidir d’organitzar l'acte de presentació del llibre i del documental, exposant que “cal donar veu als protagonistes de la història recent del moviment independentista al nostre país, ja que aquesta sovint ha estat obviada per una part dels grans mèdia”.

L’historiador i membre de la CUP d’Arenys de Munt Agustí Barrera també va fer una introducció històrica dels fets per donar pas just a continuació als coautors del llibre, Joan Rocamora (exmilitant de Terra Lliure i membre de la CUP de Cerdanyola i de l’MDT) i Josep Musté (exmilitant de Terra Lliure i membre de la CUP de Montesquiu), que van explicar les motivacions i el contingut del llibre i van enllaçar aquesta explicació amb el contingut del documental sobre les detencions de 1992.

En aquest sentit, la CUP de Blanes ha fet una valoració positiva i coratjosa de l'acte, destacant que “a dia d’avui l’herència de l’independentisme de combat i l’estratègia independentista que va marcar Terra Lliure continua més vigent que mai”. La CUP agraeix al seu article "la lliçó de fermesa i compromís amb uns ideals independentistes i de justícia social que ens van aportar els ponents" i considera "molt important difondre aquestes idees per no oblidar qui som, d’on venim i sobretot, on volem arribar i en quines condicions volem fer-ho".

En finalitzar l'acte els assistents van fer algunes preguntes als ponents. Entre aquests s'hi trobaven dos vells militants dels FNC de la comarca durant els foscos anys del franquisme, que van manifestar sentir-se identificats amb la lluita de Terra Lliure, i actualment amb la CUP.

Valora
ACONSEGUEIX EL DOCUMENTAL
Si vols el documental en DVD (amb subtítols en anglès i espanyol) només has d'enviar un correu electrònic a operaciogarzon@llibertat.cat i te l'enviarem a casa.
Col·laboradors
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid