Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CULTURA
El cap de setmana més prolífic del Correllengua

Prop de 25 viles i barris del Principat hauran d’estar pendents de la metereologia

20/10/2012 Cultura

Aquest cap de setmana el Correllengua celebrarà la seva setmana gran amb actes a 25 viles i barris del Principat. Cal, però, estar ben preparats, perquè hi pot haver modificacions de les activitats per culpa de la pluja.

A Barcelona, tres barris acolliran la flama. Un d’aquests és la Vila de Gràcia, que es fusionarà amb el Despertafolk. La xerrada “Realitat lingüística i política a diferents territoris dels Països Catalans” o el combat de glossadors de la 1a Copa Internacional de Cançó Improvisada són alguns dels actes més destactats.

Horta-Guinardó celebrarà el seu 13è Correllengua la tarda i el vespre de dissabte amb activitats al Parc del Nen de la Rutlla i els concerts de Riu, Trast i Les Absentes. I a la Ciutat Comtal, Poblenou i el Clot passejaran amb una gran cercavila de cultura popular, agafaran forces amb un dinar popular i ballaran amb Marcel Marimon i Carol Bas.

Ben a prop, a l’Hospitalet de Llobregat, farà un sopar-col·loqui sobre la figura de Lluís Maria Xirinacs; a Badalona, la plaça d’Antonio Machado s’omplirà d’activitats per als més menuts; Sant Just Desvern viurà una nova edició del Calvern (un concurs que posa a prova els coneixements de llengua, cultura popular i història de la vila) i celebrarà el pas de la flama amb el concert de Miquel del Roig; els veïns de Viladecans podran participar a dues xerrades sobre Xirinacs i l’estat de la llengua, i xalar amb els concerts de Trànsit, Bandarra i Ebri-Knight, i finalment, Sant Climent de Llobregat amb diversos actes, dels quals destaquen les xerrades “El Tresor cartogràfic de Catalunya” i “Catalunya avui”.

El Vallès Occidental també s’omplirà de flames per la llengua. Castellbisbal gaudirà d’una jornada d’homenatge a Xirinacs amb l’espectacle poeticomusical “Amb tu” i diumenge al matí oferirà una mostra de cultura popular. Sant Quirze del Vallès, per la seva banda, també recordarà el filòsof amb una xerrada al centre cívic. Vacarisses organitzarà un campionat d’Scrable i l’endemà, diumenge, hi haurà tot un seguit d’activitats per als infants, un concurs de dictat i concerts de cloenda.

Santa Eulàlia de Puig-oriol (el Lluçanès) donarà la benvinguda a la flama tot hissant l’estelada al castell. Tot seguit, una cercavila amb els gegants de la comarca i els concerts de El Noi del Pa, Els Sulfitos i El Corredor Polonès amenitzaran la festa. Ben a prop, a Roda de Ter, els actes s’iniciaran ben d’hora (dijous 18) amb una xerrada amb Patrícia Gabancho, i continuaran al llarg de tot el cap de setmana amb l’animació infantil de Rovell d’Ou, els concerts d’Àcid Úric i Kòdul i cinema en català.

Al Maresme, Alella es vestirà de festa amb diverses activitats, de les quals destaquen sobresurten la xerrada-col·loqui amb l’escriptor Jaume Cabré i el concert de Narcís Perich i Intent Desmuntat. D’altra banda, Mataró presentarà el Mapa de les Identitats Nacionals d’Europa, a Can Palauet.

Al Segrià, Artesa de Lleida organitza, entre altres actes, una interessant xerrada sobre la viabilitat d’una Catalunya independent, amb M. Àngels Cabases, doctora en economia per la Universitat de Lleida, i una concorreguda cercavila pels carrers del poble. Puigverd de Lleida també celebrarà el pas de la flama de la llengua.

A l’Alt Penedès, Sant Joan de Mediona viurà un dissabte ben atapeït d’actes, que s’iniciaran al matí amb una sardinada popular i tirada de bitlles, una cercavila a la tarda i un sopar popular al vespre. Dins de la comarca mateix, el Pla del Penedès viurà una tarda amb xocolatada i diverses activitats per a la mainada.

Prats de Rei, a la comarca de l’Anoia, organitza la 38a edició de la Caminada Popular tot recorrent escenaris de les diferents batalles viscudes, un esmorzar popular i la presentació del llibre Lliures o morts. Al Tarragonès, al Morell, la Fundació Catalunya Estat realitzarà una xerrada amb el títol “L’endemà de la independència” i diumenge una ballada de sardanes i un dinar popular clouran el Correllengua.

A l’Alt Camp, Montferri viurà el seu primer Correllengua amb l’actuació del cantautor Josep Romeu. Al Berguedà, Casserres gaudirà dels concerts de Tomeu i Sa Penya, Veïns i Àmbar. I, finalment, a la Ribera d’Ebre, Tivissa organitzarà una nova edició amb actes repartits entre dissabte i diumenge.

Més informació al web de la CAL i al Mapa del Correllengua 2012.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid