Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Correllengua
Homenatge a Xirinacs a Badalona en el marc del Correllengua
16/10/2012 Llengua

Ahir a la tarda, prop d'una quarantena de persones és van reunir a la seu de l'Associació "LA MUSARA" de Badalona per retre homenatge a Lluís Mª Xirinacs, dins dels actes del Corre-llengua badaloní d'enguany. [Reportatge fotogràfic]

Felipe Reyes, membre de "La Musara", encetà l'acte, donant la benvinguda als assistents i explicant la tasca que desenvolupen des d'aquesta associació amb els veïns nouvinguts i l'ideari de l'entitat.

Cristian Cortes, membre del Casal Carme Claramunt i de l'ANC-BDNxIND, va introduir l'acte explicant el programa preparat des de la Comissió del Corre-llengua de Badalona. En aquesta edició s'ha volgut plantejar el Correllengua com un paraigües d'activitats de diferents entitats compromeses amb la cultura i nació catalanes i duts a terme a diferents barris de la ciutat amb alta densitat de migració. L'acte central tindrà lloc el proper dissabte 20 d'octubre a la Plaça Antonio Machado de Badalona. A més a més, Cortes reflexionava sobre la necessitat de constituir la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) a la nostra Ciutat i la importància de no oblidar la figura de L.M. Xirinacs en un context social, econòmic i repressiu com l'actual, en que la seva trajectòria esdevé una referència política però també humana.

Núria Roig, voluntària de la Fundació Randa (creada pel propi Xirinacs), prenia seguidament la paraula, per tal de glosar la vida i obra de l'insigne prevere català, destacant la tasca del prohom català, la validesa de les seues premisses i la manca de reconeixement institucional envers la seua figura. A més es va parar molta atenció en la seva filosofia, en les seves propostes polítiques i en el seu llegat a favor de la no-violència activa i la denúncia de les injustícies. També es va ressaltar la seva aposta per una Catalunya i Països Catalans independents basats en un sistema democràtic de base i assembleari, construïts a través d'una democràcia activa, directe i participativa.


Roig va tindre paraules de suport i recolzament amb Joan Carles Isal (membre de la CUP-BADALONA) detingut incomprensiblement/intolerablement en la matinada del mateix dissabte, en el transcurs de l'acte contra la hispanitat d'ARRAN-Badalona al Casal Antoni Sala i Pont (CASIP), pels antiavalots del govern municipal: "la protesta de la societat badalonina enllaça i beu de les tesis de Xirinacs".
 
Després es va fer el passi d'un documental d'uns 30 minuts sobre la vida de L.M. Xirinacs i finalment Roig, explicava "fil per randa" el contingut de la exposició ideada per la CAL, als assistents allí presents. L'acte va acabar amb un col·loqui entre els participants que es van quedar a debatre sobre el testimoni de la seva vida, sobre la seva mort, i sobre el seu testament, en que tots van coincidir a dir que fou un acte de país.

Valora
Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  3. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  4. «Buuuaaaaaah! Jo volia el meu...»
  5. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  6. Poble Lliure exigeix responsabilitats a la CUP davant dels mals resultat electorals
  7. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  8. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  9. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  10. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid