Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
El Correllengua reivindica a Alcoi la unitat de la llengua

Hi va haver un reconeixement especial per l'escriptor i intel·lectual de Sueca Joan Fuster, aprofitant que aquest any es compleixen els 50 anys des que va escriure 'Nosaltres els Valencians'

11/10/2012 Llengua
La Cucafera La Cucafera

La Flama del Correllengua va tornar a Alcoi aquest dissabte, des de l'Ajuntament va partir fins la Glorieta on Aleixandre Sanfrancisco va ser l'encarregat de llegir un manifest durant el qual va reivindicar la unitat de la llengua i el seu suport a l'ús en tots els àmbits. Aquest acte va ser, com cada any, organitzat pel Centre Ovidi Montllor- Casal Jaume I d'Alcoi, segons informa Ara Multimèdia

A les cinc de la vesprada va començar l'acte i el camí de la Flama, acompanyada per xiquets, xiquetes, la Cucafera, els Nanos i Gegants, el Grup de Danses Sant Jordi, el Carrascar, i dolçainers i tabaleters de la Degollà, Barxell i la Cordeta. També van estar presents diversos regidors de la corporació municipal entre d'altres l'alcalde, Toni Francés, el vice alcalde Rafa Carbonell i el primer Tinent d'alcalde, Paco Agulló. Per contra, i com és habitual ja, no van estar presents en aquest acte cap regidor de l'oposició.

Una vegada la comitiva va arribar a la Glorieta, Aleixandre Sanfrancisco va llegir el manifest durant el qual va reivindicar la unitat de la llengua. Al mateix temps va donar el seu suport a l'ús del valencià en tots els àmbits de la vida pública, demanant poder veure tots els canals de TV3, per exemple. També va haver un reconeixement especial per l'escriptor i intel·lectual de Sueca Joan Fuster, aprofitant que aquest any es compleixen els 50 anys des que va escriure 'Nosaltres els Valencians', una obra cabdal per al valencianisme polític que reivindicava la unitat de la llengua i els Països Catalans, sobre el qual s'han assentat molts discursos nacionalistes i segueixen fent-ho a dia d'avui.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid