Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CULTURA
El Correllengua acomiada el setembre des de 9 poblacions

Avià, el Palau d’Anglesola, la Llacuna, Artés, Mont-roig del Camp, Celrà, Sant Joan de Mollet, Matadepera i Vallromanes rebran la flama aquest cap de setmana

29/09/2012 Cultura

El Correllengua 2012 passarà la darrera setmana de setembre a nou municipis del Principat amb un programa carregat d’actes que mantindran la flama ben encesa.

Avià (Berguedà) inaugurarà els actes divendres 28 a l’Ateneu amb el documental “Entre dos gegants: una cultura que es nega a morir” i amb una exposició sobre Lluís Maria Xirinacs. L’endemà al matí, aquest mateix espai cedirà protagonisme a jocs per a la mainada i a la tarda s’hi llegirà el manifest, que donarà pas a les actuacions castelleres i els concerts.

El Palau d’Anglesola (el Pla d’Urgell) donarà el tret de sortida a la festa amb una xerrada del Cercle Català de Negocis sobre la viabilitat econòmica d’un estat propi. L’endemà hi haurà diverses activitats: el correnens, una mostra de jocs tradicionals, un homenatge a les persones que han col·laborat activament amb la representació de la Passió, un sopar popular i l’actuació de Lo Pardal Roquer.

A la població de la Llacuna (l’Anoia), que enguany celebra l’onzena edició del Correllengua, s’hi podran trobar, a partir de dissabte, una mostra de jocs infantils, un sopar popular, la cercavila de bastoners i gegants, l’actuació de la Coral la Cuitona i un dinar popular.

El Correllengua de la vila d’Artés (el Bages) se celebrarà diumenge 30 amb una cercavila, una mostra d’elements de la cultura popular, una actuació castellera i un recital poètic. No hi faltarà tampoc la lectura del manifest, que serà el preàmbul d’un berenar popular i del concert de Titot i David Rossell.

La comarca natural de la llera del Ter repartirà els actes del Correllengua entre les viles de Celrà i Sant Joan de Mollet (el Gironès). Divendres 28 l’Ateneu de Celrà inaugurarà els actes amb una xerrada sobre l’estat del català a les illes Balears i Pitiüses. L’endemà al matí hi haurà una bicicletada popular i una mostra de jocs, i a la tarda la cercavila farà venir gana per a la botifarrada popular i els concerts de punxadiscos locals.

Mont-roig del Camp (el Baix Camp) acollirà el Correllengua dins la Festa Major de Sant Miquel amb la lectura del manifest i l’actuació del grup Els Picarols. D’altra banda, Matadepera (el Vallès Occidental) començarà les activitats diumenge amb l’obertura de les exposicions “El català és cosa de tothom” i “El Correllengua a la Riera”, les quals es podran visitar durant tota la setmana següent. I, finalment, Vallromanes (el Vallès Oriental) celebrarà el pas de la flama amb les actuacions de Jordi Gomara, La Carrau i Cesk Freixas.

Es pot seguir l’activitat del Correllengua a l’agenda CAL i al Mapa Localitzador del Correllengua 2012.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid