Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Censura als mitjans
"Bestiari Il·lustrat", ara a l’Audiència Nacional espanyola per "delicte contra la Corona"

El tribunal especial espanyol ha anunciat que obrirà una investigació contra els productors del programa per "delicte a la Corona." El programa gravat a Youtube ha estat esborrat per les pressions policials i judicials

16/10/2012 Comunicació

Després del cop de censura que va clausurar el programa del Canal 33 per part de la direcció de Televisió de Catalunya (TVC), ara l'Audiència Nacional espanyola, tribunal especial per a qüestions polítiques, ha anunciat que obrirà una investigació contra els productors del programa per "delicte a la Corona."

El polèmic programa, gravat a Youtube, també ha estat esborrat per les pressions policials i judicials i ara mateix no es pot visionar. En el seu lloc apareix el missatge "Aquest vídeo inclou contingut de CCMA, que l'ha bloquejat al teu país per motius relacionats amb els drets d'autor", un nou acte de censura política a Youtube exercit des d'instàncies judicials en pocs mesos.

Aquest dimarts la Fiscalia de l’Audiència Nacional espanyola ha anunciat que obria diligències per un suposat delicte contra la Corona. L’obertura de la investigació va acompanyada de la petició d’un informe sobre el tema als Mossos per part de Javier Zaragoza, cap de la fiscalia de l’Audiència Nacional. Segons aquest mitjà, "Televisió de Catalunya (TVC) haurà de remetre una còpia del programa, que l’endemà de ser emès va ser esborrat del portal digital de TV3 i, posteriorment, de portals de vídeo com YouTube".

El programa censurat de l'entrevista al periodista, guionista i escriptor Jair Domínguez que va emetre dimarts passat el Bestiari Il·lustrat, del Canal 33, i on el protagonista apareix disparant tinta contra unes caricatures del rei espanyol, Fèlix Millet i Salvador Sostres amb una pistola de broma, passarà a ser matèria d'investigació del tribunal especial i els responsables podrien ser condemnat a altes penes, tal i com preveuen els articles del Codi Penal espanyol, que salvaguarda la imatge del cap de l'Estat amb penes més altes que molt delictes contra les persones, la seguretat o els drets i llibertats.

L'emissió del programa va provocar que la directora de l'espai, Mar Balaguer, presentés la seva dimissió, arran de la pressió de la direcció de la televisió pública.

Valora
Vídeos
Jair Domínguez tirotejant
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid