Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertat d'expressió
El Bestiari Il·lustrat cau de la graella per la polèmica de l'entrevista censurada

Segons la direcció de TVC, d'aquesta manera s'"allunya el programa de la polèmica en què s'ha vist immers"

15/10/2012 Comunicació

La direcció de Televisió de Catalunya (TVC) ha decidit eliminar de la graella d'aquesta temporada el programa Bestiari Il·lustrat per l'entrevista censurada al guionista i escriptor Jair Domínguez.

En un comunicat, TVC explica que d'aquesta manera "allunya el programa de la polèmica en què s’ha vist immers després de l’emissió del dimarts, 9 d’octubre".

Eren deu les edicions del Bestiari que hi havia programades per a aquesta temporada, amb entrevistes a personatges com l'escriptora Empar Moliner, els actors Sergi López o Julio Manrique, la directora de cinema Isabel Coixet o el director artístic Àlex Rigola, entre altres.

Aquestes entrevistes s'emetran a partir de l'any que ve. Segons la direcció de TVC, la supressió del programa "protegeix el contingut dels deu capítols pendents".

Es dóna la circumstància que aquest dilluns TVC ha informat sobre la programació del Canal 33 prevista per aquest dimarts i ha anunciat l'entrevista a Empar Moliner que tocava en l'edició de demà del Bestiari. Després d'una hora i escaig, però, els directius s'han despenjat amb un comunicat en què anunciaven la fi del Betiari per aquest any.

El programa que substituirà l'espai cultural serà "La fàbrica de menjar d’en Jimmy”, una sèrie de divulgació científica en la que el seu presentador, Jimmy Doherty, es pregunta com és realment el menjar del supermercat i l'intenta recrear en el seva fàbrica-granja.

TVC lamenta que Millet i el Rei s'hagin sentit ferits

Dimecres passat, la direcció de TVC va emetre un comunicat on condemnava que Jair Domínguez disparés amb una pistola de broma uns dibuixos que recreaven el rei Juan Carlos I, Fèlix Millet i Salvador Sostres. En el text es lamentava que les imatges "hagin pogut ferir la sensibilitat de les persones i institucions al·ludides", referint-se als personatges caricaturitzats.

La direcció de TVC considera que les imatges "atempten contra els principis ètics i democràtics que regeixen els seus programes i canals i rebutja qualsevol al·lusió a la violència". És per això que la cadena va eliminar el programa de tots els seus portals web.

Valora
Vídeos
TV3 - Bestiari il·lustrat - Jair Domínguez, "Paraules que maten"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid