Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nou judici per injúries a la corona a Elx

Alerta Solidària, juntament amb Endavant, Maulets i la Coordinadora Obrera Sindical (COS) han convocat una concentració de solidaritat amb l'encausat per demà, 10:30h als Jutjats d'Elx (Plaça reis catòlics, 24). Les organitzacions independentistes fan una crida per denunciar el caràcter polític del judici i a aprofundir en la lluita antimonàrquica.

Demà, Aquil·les Rubio, veí d'Alacant i militant d'Endavant i de la COS, serà jutjat a Elx acusat d'injúries a la Corona. Els fets dels quals s'acusa a aquest veí d’Alacant, es remunten al 6 desembre de 2007, en els actes de la 3a Botifarrada contra la constitució espanyola que es celebrava a Elx.

29/09/2009 02:37 Drets i Llibertats
Mentre es desenvolupava el dinar popular a la plaça major del Raval, aparegueren dos unitats de la policia local, que després d'identificar-lo, fotografiaren les pancartes que hi havia (concretament alguna amb el lema “A Elx també cremem la monarquia”, en solidaritat amb les diverses encausades a Girona per cremar fotos dels reis espanyols) i s'emportaren un cartell amb la llegenda “Les catalanes no tenim rei! Independència!”
 
Cal recordar que l'Ajuntament d'Elx, en aquell moment governat per una coalició entre el Psoe i Esquerra Unida-Bloc, prohibí la convocatòria.  No obstant, aquesta fou legalitzada mitjaçant la comunicació a la subdelegació del govern espanyol a Alacant.

El procés judicial, que finalitza amb aquest judici, s’incià amb la denúncia de la policia local, a la qual seguí la declaració com a imputat del militant indepentista.  Posterioment les actuacions foren remeses a l’Audiència nacional espanyola, órgan compentent en els casos d’injúries a la corona, la qual ha tornat les actuacions al Jutjat d’Instrucció número 2 d’Elx, després de considerar que els fets no constitueixen cap delicte contra la corona.  Finalment el jutjat d’Elx, ha passat els fets a falta, assenyalant el judici pel proper 30 de setembre. 
 
Comunicat de la COS
El proper dimecres 30 de setembre, tindrà lloc un judici contra el nostre company i militant, Aquil•les Rubio, conegut veí i activista social d'Alacant i militant d'Endavant-OSAN, de la COS i altres col·lectius, a Elx (Baix Vinalopó) acusat d'injúries a la Corona.Després del teòric tancament de les causes "d'injúries" a la corona patides per companys i companyes de les comarques gironines i arreu dels Països Catalans, l'intent d'empresonament del company David de Vilafranca, la detenció del company Jaume Soler o l'intent de censura d'en Cesk Freixas aquest estiu, la llarga espera del company Karim de Vilanova i la Geltrú encara pendent d'ingressar a la presó per complir la miserable "pena-multa" que l'imposaren per participar en una mobilització contra la crisi... i sense oblidar la situació dels 13 companys i companyes de Gandia, encara pendents de judici, els 8 de Reus, el Jona de l'Eixample, el Gerard de Lleida, la situació terrible a la que han permés que arribés n'Amadeu Casellas, els tres anys de presó per la companya Núria Portulas, la situació de la Laura Riera, etc., comencem el curs amb més repressió.

Després d'un any i un estiu ben calents, la "justícia" espanyola torna a l'atac contra les persones conscients i actives en la lluita pel nostre alliberament com a persones, com a classe i com a poble, reobrint els judicis contra els militants independentistes que, des de setembre de 2007, mostren obertament el seu rebuig a la monarquia espanyola... Així, els jutjats espanyols arriben a extrems d'autèntic esperpent en conéixer la trajectòria d'anada i tornada, fins a tres cops, des del jutjat d'Elx a l'Audiencia Nazional, i viceversa.

Així doncs, i com sempre hem fet en aquests casos, des de la Coordinadora Obrera Sindical - COS, sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, fem una crida arreu de les comarques dels Països Catalans per mostrar tot el suport i solidaritat possibles amb el company Aquil·les, i restar a l'aguait dels esdeveniments. Així mateix, donem suport i cridem a totes les persones conscients de les comarques del sud del país a participar de la concentració inicialment convocada per Alerta Solidària, Maulets i Endavant-OSAN, en solidaritat amb l'Aquil·les el mateix dia del judici. La COS se suma així a la crida de les organitzacions independentistes en la denúncia del caràcter polític del judici i a l'aprofundiment de la lluita antimonàrquica.
 
Per saber-ne més:
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid