Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#CampNouPledEstelades
TVE censura la visualització d'estelades i la pancarta "Catalonia is not Spain" al Barça-Madrid

Rebuig popular a les afirmacions del ministeri de l'Interior segons les quals l'exhibició de símbols independentistes provoca "reaccions adverses i violentes" en esdeveniments esportius

24/08/2012 Política
Deplegament de la pamcarta "Catalonia is Not Spain" Deplegament de la pamcarta "Catalonia is Not Spain"

Al partit de la Supercopa entre el Barça i el Madrid celebrat al Camp Nou aquest dijous es van veure moltes més estelades que de costum, així com el desplegamet de la pancarta "Catalonia is not Spain". Fets que han estat censurats per TVE, que s'encarregava de la realització del partit.

Tot i així, els locutors de TV3 van remarcar durant la retransmissió l'elevat nombre d'esteledes que hi havia en relació a altres partits. Pel que fa a la pancarta, els comentaristes de Catalunya Ràdio van afirmar que "a l'estadi acaben de desplegar una pancarta gegant amb el lema 'Catalunya is not Spain'". Joaquim Puyal va preguntar "l'ha ensenyat TV3?", i Sergi Cutilla des de la sala d'imatges li respon: "No l'hem vist". "Ni la veureu", va respondre Puyal. 

Cal dir que la pancarta, desplegada a la segona graderia, va durar poca estona, ja que van obligar a retirar-la, com ja va passar al torneig Joan Gamper.

El Barça com a entitat va repartitr banderoles entre els aficionats, que van ajudar a desmerèixer força les estelades que es van desplegar, així com els molts aficionats del Madrid i turistes que hi havia a les grades, perquè els socis havien de pagar. L'entitat també va fer un homenatge als medallistes de la delegació espanyola als passats Jocs Olímpics que tenen algun vincle blaugrana.

La policia pot confisquar estelades en esdeveniments esportius si es considera que pot generar violència

Dimarts passat l'Estat va validar que la policia confisqui estelades en esdeveniments esportius si es considera que pot generar violència. Aquesta va ser la resposta del ministeri de l'Interior a una pregunta feta pel diputat d'ERC, Alfredo Bosch, després que es confisquessin estelades durant la final de la Copa del Rei.

És per aquest motiu que es va promoure l'iniciativa #CampNouPledEstelades a través de les xarxes socials per aquest partit de la Supercopa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid