Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EDUCACIÓ
Professors de les Illes es rebel·len contra el vídeo de les joventuts del PP

Els professors consideren que se’ls ridiculitza i lamenten que joves que encara formen part del sistema educatiu els desprestigiïn

23/09/2012 Llengua
L'assemblea de mestres i professors en català, que vetlla per la normalització lingüística, ha estat ridiculitzada pels joves del PP, que se sumen a la política d'agressió lingüística L'assemblea de mestres i professors en català, que vetlla per la normalització lingüística, ha estat ridiculitzada pels joves del PP, que se sumen a la política d'agressió lingüística

Diversos professors de les Illes Balears s'han rebel·lat contra el vídeo creat per les Nuevas Generaciones del PP en què es burlen dels docents que ensenyen en català.

L’Assemblea de mestres i professors en català de les Illes ha emès un comunicat en què lamenta que les joventutats populars ridiculitzin els professors que treballen per l’ensenyament públic en català i expressa que no es correspon amb la realitat educativa.

En aquest sentit, creu que els joves del PP han estat instrumentalitzats “per l’ala més dretana, radical i ofensiva del PP de les Illes i responen a una campanya iniciada, fa uns mesos, per un mitjà de desinformació local, que ha continuat amb una intervenció demagògica feta per una parlamentària popular”.

Aquests professors lamenten que joves que encara són dins el sistema educatiu desprestigiïn un col·lectiu que treballa per la millora acadèmica, personal i social dels infants i joves de les illes Balears. A més, consideren incoherent l’actuació de les Nuevas Generaciones, ja que contradiuen la declaració que el seu partit va fer l’any passat a favor del reconeixement professional i social dels docents. Però ara s’ha demostrat “que no era més que un PariPé, típic del PP. És a dir, paper mullat”, manifesten.

"No poden sofrir que les Illes Balears formen part de la comunitat lingüística catalana"

Maria Antònia Font Gelabert, secretària de normalització lingüística i política educativa de l’STEI-Intersindical, afirma en un article d’opinió a Llibertat.cat que el vídeo, que "més que provocar indignació, el que fa és pena o rialles", "reflecteix allò que ells no poden sofrir, que algú els digui la realitat que ells no volen sentir: les Illes Balears formen part de la comunitat lingüística catalana".

La secretària de normalització lingüística lamenta que els populars "ridiculitzen els esforços de molts mestres i professors per fer un ensenyament en català, coherent, arrelat al medi, que respongui a un model d’escola que ens dugui cap a una societat més justa i democràtica i on la pervivència de la nostra nació, llengua i cultura pugui sobreviure a les injustícies de la història".

Així mateix, lamenta que actualment "no només no es vetlla per la normalització lingüística del català, prevista a l’Estatut d’Autonomia, sinó que s’està duent a terme un “aquelarre de la part més dretana i més radical del partit popular”. A més, considera que amb aquest vídeo les Nuevas Generaciones del PP “no demanen respecte per a les causes legítimament justes, com és que un poble, a la seva terra, pugui parlar i normalitzar la seva llengua”.

I avisa: "Actituds d’incomprensió i d’atacs constants com el que avui ens ocupa han fet que el poble de Catalunya, demani la independència i la secessió d’Espanya".

Font Gelabert però, no veu negatiu que a la gravació s'acusi als mestres de fer política, perquè segons indica sí que és cert que "s’educa el sentit crític, es fa un debat d’idees, es donen a conèixer i s’analitzen punts de vista diferents, s’ensenya a respectar les idees dels altres i a no ridiculitzar-les”.

Valora
Vídeos
Nuevas Generaciones del PP denuncien la politització a les aules
Noves Generacions de les Illes Balears, a través de la Vicesecretaria d'Acció Política, dramatitza el que consideren la "politització" a les aules.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid