Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El PP balear fa desaparèixer també la direcció insular de Política Lingüística

Primer la direcció general de Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma, després la del Govern de les Illes Balears i ara també la direcció insular de Política Lingüística.
 
El setge del PP contra el català a les Illes mostra desacomplexadament el seu rerefons lingüidacional, i és que tal com denuncia l'Obra Cultural Balear (OCB), aquesta política serà molt negativa per al futur de la llengua pròpia de Mallorca. En aquest sentit, l'entitat remarca que la direcció insular de Política Lingüística ha jugat un important paper, durant la passada legislatura, com a promotora de la llengua pròpia a nivell municipal i en àmbits com el socioeconòmic i el relacionats amb la integració dels nouvinguts.

27/06/2011 17:51 Llengua
És per això que per a l'OCB la desaparició de la direcció general com a tal és, una altra vegada, un missatge negatiu que els nous gestors fan arribar a la societat, és a dir que la promoció de la llengua pròpia és totalment prescindible i secundària. L'OCB recorda a la nova presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, que la promoció de la llengua pròpia és un dels objectius fonamentals dels poders públics, tal i com marquen tant l'Estatut d'Autonomia de les Balears com la Llei de Normalització Lingüística.
 
L'OCB també recorda a la presidenta que la llengua pròpia de Mallorca és una de les principals senyes d'identitat de les mallorquines i dels mallorquins, equiparable o fins i tot més important que altres valors patrimonials i mediambientals que el Consell té l'obligació de protegir. L'entitat demana a l'equip de govern que rectifiqui la seva decisió, motivada "per un atac sobtat d'antimallorquinisme". Per a l'associació, l'executiu que representa tota la ciutadania de Mallorca hauria de tenir més presents els interessos generals a l'hora de prendre decisions, i menys, en canvi, el partidisme.
 
Per saber-ne més:
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid