Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El PP balear comença a desballestar el departament de Política Lingüística

El nou alcalde de Palma, Mateu Isern (PP), ha anunciat aquest dijous que ha eliminat la direcció general de Política Lingüística de Palma. El PP balear inicia així l'ofensiva lingüicida que pretén condemnar la llengua catalana al procés de substitució lingüística.
 

A més, tot i que encara no ho ha confirmat, amb tota seguretat desapareixerà també la figura del dinamitzador lingüístic, que s'encarrega de fomentar l'ús del català als barris sobretot amb l'augment de la immigració. L'Obra Cultural Balear lamenta la desaparició de l'àrea i remarca que la seva creació "va ser una passa important en les polítiques públiques a favor de la llengua pròpia de Mallorca".

16/06/2011 23:07 Llengua
L'OCB avisa que Palma és una ciutat que per la seva composició sociodemogràfica "era urgent la posada en marxa de mesures en aquesta direcció". Per a l'entitat, tot i que la supressió d'un càrrec públic no tendria perquè implicar un retrocés en les mesures de foment del català, sí és significatiu pel que transmet a la ciutadania. El missatge, segons l'OCB, és que el nou executiu manifesta molt poca sensibilitat cap a la llengua pròpia, que constitueix una senya d'identitat i un element important del patrimoni cultural de la ciutat de Palma.
 
Per a l'entitat, l'obligació legal de l'equip de govern és promoure el coneixement i l'ús de la llengua pròpia de la ciutat, la que ha identificat històricament els seus ciutadans, i en la que han escrit palmesans il·lustres com Ramon Llull, Joan Alcover o Josep Maria Llompart. És més, segons l'OCB, en uns moments en què la ciutat ha acollit milers de persones procedents d'arreu del món, la seva supervivència futura de l'idioma passa per fer-ne l'eina de cohesió social dels nous palmesans.
 
L'associació cultural considera que la supressió de la direcció general és contrària a l'esperit de la Llei de Normalització Lingüística, que obliga les administracions públiques a posar en marxa accions i a destinar els pressuposts suficients, sempre de manera progressiva, fins aconseguir l'ús normal del català. També contravé la Llei Municipal i de Règim Local de Balears, que obliga els ajuntaments a exercir competències en matèria de normalització lingüística. A més, la Llei de Capitalitat de Palma marca com a competència de l'Ajuntament protegir i fomentar el patrimoni lingüístic i la cultura tradicional de la ciutadania de Palma. És per això que l'entitat demana al nou equip de govern que rectifiqui la decisió presa i que asseguri la continuïtat de les polítiques de foment de la llengua pròpia de la ciutat.

 


Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  10. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid