Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
"Enllaçats per la paraula", una lectura participativa per reivindicar el català

"Enllaçats per la paraula" proposa vint-i-quatre hores de lectura ininterrompuda en català

27/04/2012 Llengua
La reivindicació contra les polítiques lingüístiques del Govern de Bauzá a les Illes Balears no s'atura. Dijous es presentava la nova campanya "Enllaçats per la paraula" a Palma. A la presentació hi van participar els principals impulsors de la campanya el metge Carles Amengual, Jaume Bonet, de Jubilats per Mallorca, Maria Antònia Font, de l’STEI-i i de l’Assemblea de Mestres i Professors en Català i Macià Calafat, de l’Obra Cultural Balear .
"Enllaçats per la llengua" neix amb l'objectiu de "reclamar al Govern de les Illes Balears que retiri el projecte de la llei de funció pública que buida de contingut la llei de normalització lingüística, i per exigir-li que retorni al consens en matèria de llengua".

La nova iniciativa consisteix a llegir cada setmana textos en català durant 24 hores sense pausa entre divendres a les 7 del vespre i els dissabtes a la mateixa hora. Les lectures es faran durant un total de vuit setmanes, en analogia amb els vuit segles que fa que els illencs parlen català. Així doncs, cada lectura correspondrà a un segle per ordre cronològic i s'escoltaran contes, llegendes i rondalles de l'època. També hi haurà temps per a una lectura lliure, en què els lectors podran portar els seus propis textos o relats d'altres autors. A més, cada dissabtes de 12 a 1 del migdia es llegirà un fragment del llibre La persecució política de la llengua catalana, de Francesc Ferrer i Gironés. La lectura és oberta i hi podrà participar tothom qui hi vulgui llegir en català amb una incripció prèvia.

Avui mateix es dóna el tret de sortida a la primera lectura a Palma, Can Alcover- Espai Cultura. La segona cita serà el 4 i 5 de maig al monestir de La Real i les altres lectures seran a Inca, Manacor, Eivissa, Formentera, Menorca i altra vegada a Palma. Les lectures es podran seguir per internet, en directe i en diferit.

Les entitats mantindran la campanya fins que es tracti el projecte de llei, es debati i sigui votat amb consciència i manera lliure per tot els membres del Parlament de les Illes Balears i sense que hi hagi amenaces d'expedients o imposicions per part del PP.
Valora
Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  6. Fora fatxes del Fossar
  7. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  8. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  9. Sant Jordi era guerrer...
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid