Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
El Decret de plurilingüisme, nou atemptat contra la llengua al País Valencià
04/08/2012 Llengua

Aquest cap de setamana diversos mitjans han anunciat el "Decret de plurilingüisme" al País Valencià. Un anunci que s'ha fet amb l'acompanyament de titulars com "El 80% dels pares estan a favor del nou model plurilingüe", una informació que amaga la vertadera maniobra d'aquest decret, eliminar el català a l'escola.

El Consell ha aprovat aquest divendres doblar les classes d'anglès i reduir les hores de llengua catalana. Una mesura que ha estat denunciada per Escola Valenciana. Teòricament el decret es començarà a aplicar a partir de setembre, i uns 45.000 alumnes d'infantil resultaran afectats per aquesta mesura.

Escola Valenciana ha denunciat que "Desapareixen els Programes d'Immersió Lingüística, no es garanteix una competència lingüística igual en valencià i castellà a l'alumnat que estudie en el Programa Plurilingüe d'Ensenyament en Castellà, no s'obtindran els resultats esperats en anglés, i es paralitza de colp la normalització lingüística del valencià a través de les escoles. El Consell aprova hui un Decret que no ha atés a les propostes bàsiques de millora de la comunitat educativa."

En aquest sentit, la síndica d’EUPV i coordinadora d'aquesta coalició, Marga Sanz, va declarar ahir que el Decret de plurilingüisme és “una greu irresponsabilitat per part del Govern valencià i està condemnat al fracàs perquè no s’aconseguiran cap dels objectius que la Conselleria diu pretendre aplicar”. Sanz ha recordat que Escola Valenciana ha obtingut tard el text del Decret malgrat el compromís de la consellera María José Català,  així com el fet que el Consell “no ha incorporat cap de les aportacions que nombroses entitats acadèmiques havien fet”.


Segons Sanz, el Decret “no consolidarà una major competència de l’alumnat amb l’anglès i, al mateix temps, marginarà encara més el valencià en l’educació pública”. En aquesta línia, també va exposar que el decret suposa la “desaparició dels programes d’immersió lingüística i no es garanteix ni molt menys una igualtat de competència lingüística entre valencià i castellà”.

Per altra banda, la diputada d’EUPV a Les Corts Valencianes, Marina Albiol, va criticar durant la sessió parlamentària autonòmica la Conselleria d’Educació, pel fet que s'hagi augmentat en 540000 euros la subvenció al sector educatiu privat mentre que l’educació pública es degrada. Albiol va arremetre contra la decisió de la Conselleria d’Educació de subvencionar amb 540000 euros més els centres privats concertats de Castelló, objectant que “Al parèixer el Consell troba diners per augmentar les subvencions a la privada però li costa trobar per la pública.” Albiol va argumentar com a inconcebible que mentre els centres públics tenen enormes problemes per a pagar les despeses de manteniment diàries, els xiquets hauran de portar tuppers de casa per manca de diners per als menjadors, o s’acomiada a centenars de professors, el Consell incremente la quantia de les subvencions a la privada en 540000 euros.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid