Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Girona
La noia del concert de la Devesa amb el puny alçat, 20 anys després

El Punt recupera, 20 anys després, la persona anònima que apareixia amb el puny alçat i l'estelada al concert de la Devesa el juliol de 1992

23/07/2012 Història

El diari El Punt ha recuperat "La noia del concert", la persona anònima que va fixar la imatge del concert de la Devesa el 29 de juliol de 1992 amb el lema "Catalunya vol viure en llibertat." 20 anys després aquest mitjà se'n fa ressò, coincidint amb el concert commemoratiu d'aquest dia 29 a Girona.

Aquesta noia tenia disset anys aleshores, vivia a Cardedeu, i va assistir al concert Girona amb la colla. La seva foto a collibè d'un noi "que no recorda", amb el puny alçat i l'estelada al coll, es va convertir en la icona del concert. Ara és ballarina i acaba d'actuar en el festival Grec, està embarassada de cinc mesos i creu que el país  està "preparat per fer un pas endavant si no vol enfonsar-se".

Segons la notícia d'El Punt, aquesta noia que va ser fotografiada com a figura anònima que denunciava l'Operació Garzón es diu Maria Montseny Rodri, té 37 anys, és ballarina, viu a Barcelona i està embarassada de cinc mesos d'una nena. La fotografia es va fer arribar al diari gràcies al seu pare i a l'escultor i independentista Jaume Rodri.

 "Ara sabem el seu nom i coneixem la seva història, però durant molts anys va ser la noia del concert. D'entre els centenars de fotos que es van fer el 29 de juliol del 1992 durant el concert contra l'operació Garzón, la seva va ser escollida per il·lustrar el reportatge de Presència". Posteriorment, cada vegada que s'ha parlat d'aquell macroconcert, la seva foto ha estat l'escollida per deixar constància d'aquella nit de rock i cançó i de reivindicació nacional.

Aquesta imatge encara avui és una referència gràfica per denunciar l'operació de terror contra l'independentisme de1992.  El Punt Avui ha tornat a recuperar aquesta foto per a la portada del diari i destacada en planes interiors, que també ho ha estat del Presència.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid