Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió policial
"A la UAB hem viscut una escena pròpia del règim franquista"

El SEPC carrega contra Ana Ripoll per haver "militaritzat" la universitat durant el dia d'avui

24/05/2012 Educació

"Aquest dijous 24 de maig a la Universitat Autònoma de Barcelona hem tornat a viure una escena pròpia del règim franquista: l’ocupació del campus per part dels Mossos d’Esquadra, un cos policial torturador". Així ha denunciat el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) el fet que la rectora en funcions, Ana Ripoll, hagi autoritzat l'entrada dels antiavalots al recinte universitari.

El SEPC ha carregat així contra Ripoll perquè mentre es feien piquets a les facultats i els estudiants anaven a votar "la senyora Ripoll ha vist convenient, pel bé del seu relleu a l'equip de govern, militaritzar la UAB".

El sindicat ha remarcat que Ripoll "brilla per la seva mala gestió de la universitat i per la seva manca de responsabilitat constant amb la comunitat educativa". "Una rectora que retalla la massa salarial dels professors, del PAS i augmenta les taxes pel Campus Virtual, per la matrícula i que no accepta la democratització dels òrgans de la universitat així com expedienta estudiants a tort i a dret", manifesta.

Antiavalots al campus

En el marc del tercer dia consecutiu d’una vaga convocada a nivell de tot el campus per aturar l’augment del 66% de les taxes universitàries i coincidint amb les eleccions al Rectorat, els piquets i accions que hi havia previstos s'han vist alterats per les forces policials.

Una vintena de furgones dels antiavalots han circulat pel campus, mossos de paisà s'han passejat per les facultats i la brigada mòbil ha custodiat els accessos dels Ferrocarrils de la Generalitat. Els estudiants també han tingut durant una bona estona un helicòpter sobrevolant el campus, com ja passar el passat 22 de maig.

Després de moments de tensió, el moviment estudiantil de la UAB ha convocat una manifestació a la Plaça Cívica a les dotze del migdia que ha pujat fins el Rectorat on s'hi han dut a terme accions que plasmen el malestar que genera la presència dels Mossos d'Esquadra als centres educatius.

Per tots aquests fets, el SEPC ha exigit la immediata dimissió de Ripoll i la retirada de l'esfera pública de l'administració catalana així com "un reconeixement públic de l'error que ha estat portar els Mossos d'Esquadra a la UAB". També exigeix la immediata retirada de tots els expedients oberts a estudiants de Bellaterra per fer talls de carretera a l'AP-7, Ferrocarrils de la Generalitat i relacionar-los amb la Festa Major de l'any 2011 ja que considera que cap dels fets és condemnable.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid