Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Quatre candidats
24 de maig: Eleccions a la UAB

El personal i els estudiants de la UAB voten avui un dels quatre candidats a rector de la universitat

24/05/2012 Educació

Avui dijous, 24 de maig, se celebren les eleccions per escollir el nou rector o la nova rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Tot i així, previsiblement aquest dijous no sortirà vencedor cap candidat i probablement caldrà anar a segona volta el dijous 31 de maig ja que una candidatura ha d'aconseguir la majoria absoluta de vots en aquesta primera volta de les votacions. Fins al dia 22 s'ha pogut exercir el vot anticipat, mentre que la campanya electoral s'ha desenvolupat entre els dies 30 d'abril i 23 de maig.

Són quatre les candidatures que es presenten a les eleccions:

-Margarita Arboix Arzó, catedràtica de Farmacologia (Departament de Farmacologia, de Terapèutica i de Toxicologia).

-Joaquim Coll Daroca, catedràtic de Medicina (Departament de Medicina).

-Ferran Sancho Pifarré, catedràtic de Fonaments de l'Anàlisi Econòmica (Departament d'Economia i d'Història Econòmica).

-Pere Solà Gussinyer, catedràtic de Teoria i d'Història de l'Educació (Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social).

El rector o la rectora és elegit per la comunitat universitària, mitjançant elecció directa i sufragi universal lliure i secret entre els catedràtics funcionaris en actiu de la Universitat que presentin candidatura. La durada del seu mandat és de quatre anys, renovable per un únic mandat consecutiu.

La comunitat universitària es divideix, a efectes electorals, en quatre sectors: sector A, professorat doctor amb vinculació permanent a la Universitat; sector B, resta de personal acadèmic i personal investigador en formació que exerceixi funcions de docència; sector C, estudiants de grau i de postgrau; i sector D, personal d'administració i serveis.

El vot a candidatura vàlidament emès per cada un dels sectors de la comunitat universitària es pondera de la forma següent: sector A, un 51% (segons el que disposa la Llei orgànica d'universitats); sector B, un 9%; sector C, un 30%; i sector D, un 10%.

Pere Solà, el candidat rupturista

Les eleccions a la UAB compten aquest cop amb una candidatura rupturista. El candidat Pere Solà ofereix noves fórmules per quadrar els números de la UAB sense acceptar les retallades de plantilla ni els increments de les taxes als estudiants. Un candidat que pensa que la universitat pública, "una de les més grans conquestes de les lluites populars del segle XX, és actualment objecte d'un procés de privatització" per part d'una "aristocràcia financera". A més, constata que pateix "l'abandonament i la marginació per part de l'Estat i dels poder públics". "Ara bé, aquest procés no és, com afirmen els ideòlegs del lliure mercat, ni inevitable ni imparable", afirma.

"Volem capgirar la situació dels darrers anys en què el nucli públic de la nostra universitat s'ha posat al servei d'interessos privats: fundacions, empreses derivades, cursos i mestratges privats que, amb l'excusa de l'excel·lència i l'eficiència, tenen la seva raó de ser en la maximització del lucre privat enfront del servei públic", afirma, i per això creu que "en una situació extrema com l'actual cal un compromís ètic de tothom per tal de revertir el flux de recursos: aquests han d'anar de l'esfera privada de la Universitat cap al seu nucli públic i no pas al contrari".

Mossos a la UAB

El dia de les eleccions a rector, Ana Ripoll, l'actual rectora en funcions, ha autoritzat l'entrada dels antiavalots a la Universitat Autònoma de Barcelona. Desenes de furgonetes ocupen el rectorat, l'andana dels FGC, la sortida de la Renfe i les principals rotondes d'accés a la Universitat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid