Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió policial
Universitat segrestada

La rectora en funcions de la UAB autoritza l'entrada dels mossos als accessos de la universitat i al rectorat

24/05/2012 Educació

Desenes de furgonetes ocupen el rectorat, l'andana dels FGC, la sortida de la Renfe i les principals rotondes d'accés a la Universitat.

El dia de les eleccions a rector, Ana Ripoll, l'actual rectora en funcions, ha autoritzat l'entrada dels antiavalots a la Universitat Autònoma de Barcelona.

A les set del matí, quan els estudiants es concentraven a la Plaça Cívica per ultimar els detalls de la jornada de vaga de 72 hores, els mossos ja començaven a envoltar el campus. A partir d'aquesta hora i durant tot el matí han estat rondant totes les entrades del campus per evitar possibles piquets que intercedissin a les eleccions.

Des de la Coordinadora d'Assembles de Facultat (CAF) ha convocat a les 12 una concentració a la Plaça Cívica contra la política de repressió policial de l'actual rectora en funcions i per forçar la sortida dels mossos de la universitat.

La vaga, que té el suport de la CAF, es va convocar en rebuig a l'increment de taxes, l'acomiadament de professors i la privatització progressiva de la universitat.

Avui, doncs, se celebraran les eleccions en un ambient de tensió provocat per les desenes de furgonetes i mossos que envolten la UAB.

Concentració

Centenars d'estudiants s'han concentrat a les 12 del migdia a la Plaça Cívica contra l'ocupació de la universitat per part dels Mossos d'Esquadra i contra la rectora en funcions. En aquest sentit, han marxat des de la Cívica fins a l'edifici del rectorat per mostrar el seu malestar amb Ana Ripoll. De tornada a la Cívica, els estudiants s'han dirigit a l'edifici de l'estació de Ferrocarril, que estaca custodiat per antidisturbis dels Mossos d'Esquadra.

La presència dels Mossos d'Esquadra als diferents accessos dels campus s'ha mantingut des de primera hora del matí. La presència policial als accessos ha impedit l'acció dels piquets per la vaga de 72 hores i no s'ha pogut tallar el trànsit previst a l'AP-7. Posteriorment també s'ha dissolt el piquet que hi havia a l'accés al campus des dels Ferrocarrils.

Només el candidat Pere Solà denuncia la presència policial

Només un dels quatre candidats que avui se sotmeten a eleccions a rector ha denunciat l'ocupació policial. El catedràtic de Medicina Ferran Coll ha dit que cal garantir el dret a vot i ha retret als estudiants que hagin intentat bloquejar alguns accessos a la universitat. Ferran Sancho també ha lamentat les protestes dels alumnes i ha dit que "no es pot jugar amb la democràcia" i cal que tothom pugui exercir el seu dret a vot "sense coaccions". De la seva banda, Marga Arboix ha recorat a als estudiants que "és important votar" i els ha retret que hagin decidit convocar vaga en dia d'eleccions: "No entenen la política democràtica".

En canvi, Pere Solà, ha afirmat que "hi ha motius per fer vaga" i ha denunciat que la presència policial al campus universitari és fruit d'una "sobreactuació" política del govern sortint de la UAB.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid