Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Forces d'ocupació
Setmana Santa amb desfilades de Legionaris a ciutats catalanes

Els grups paramiltars dels legionaris espanyols campen pels carrers dels Països Catalans amb total impunitat durant els dies de "Setmana Santa". Molts d'ells amb simbologia feixista.

08/04/2012 Drets i Llibertats
Durant els dies de vacances de Setmana Santa s'han realitzat diverses desfilades de grups de legionaris espanyols a diverses poblacions catalanes. A Mataró i a Roquetes (Sant Pere de Ribes), però també en altres ciutats, les processos catòliques s'han portat a terme acompanyades d'aquests grups paramilitars. Els ajuntaments d'aquestes localitat governades pel PSC-PSOE i per CiU han permès aquestes marxes, malgrat la seva reminiscència feixista.

Durant aquestes processons, vertaderes mostres de força militarista i integrisme, s'han produït algunes escridassades i xiulades dels vianants que observaven amb disgust l'espectacle marcial. En diverses ocasions els legionaris han amenaçat verbalment les persones que denunciaven aquestes desfilades feixistes.

Ahir un article a Nació Digital analitzava la situació de com s'ha de compartir l'esfera pública amb la religió, i oferia la dada que havia augmentat en un 10% la presència de militars en les processons.

En aquest sentit,el dairi espanyol La Razón obria l'edició d'aquest divendres amb una fotografia de legionaris portant el Crist de la Bona Mort amb un text a favor de la "recuparació de l'honor" per part de l'exèrcit espanyol durant  la Setmana Santa. En una línia similar el diari Abc titulava: "Dies de passió", i assegurava que "la Setmana Santa omple de devoció les ciutats d'Espanya", il·lustrat a amb la fotografia dels legionaris amb el Crist de la Bona Mort sostingut en els seus braços.

Justament l'any passat es va posar de manifest el component feixista dels legionaris que participen a les processons catòliques: un vídeo d'una d'aquestes processons enfocava el tatuatge amb una creu gamada d'un dels membres de l'hermandad que passejava un crist durant la desfilada habitual en aquestes dates a Màlaga.

Als Països Catalans existeixen una desena d’”Hermandades de Antiguos Legionarios”, a l’aixopluc de l’exèrcit espanyol i del Ministerio de Defensa, que en molts casos els proporciona de forma gratuïta espais i recursos.
 
Aquests grups paramilitars, exmembres de la Legión espanyola i responsables de nombrosos abusos (ràtzies, pallisses, atacs a les llibertats individuals i col.lectives, desordres) compten amb el beneplàcit dels responsables del govern espanyol, que promouen desfilades i altres activitats d’aquest paramilitars nostàlgics i militars en actiu.

Tal i com destacàvem en una notícia del passat estiu, al territori català existeixen “Hermandades” i grups d’”Antiguos Caballeros Legionarios” a Alacant, Benidorn, Elx, València, Mallorca, Barcelona i Girona.
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid