Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Govern de CiU ven mestres catalans a l'exèrcit espanyol

Mestres catalans hauran d'impartir ensenyaments de formació professional de grau superior a l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials de l'Exèrcit de Terra espanyol que hi ha a Talarn, al Pallars Jussà.

Tot arran d'un protocol d'intencions que el Govern d'Artur Mas ha aprovat aquest dimarts entre el Departament d'Ensenyament i el Ministeri de Defensa. Segons la ministra de Defensa, Carme Chacón, Talarn permet que "els militars gaudeixin del prestigi, el respecte i l'admiració que susciten entre els espanyols".

16/11/2011 10:28 Drets i Llibertats
Aquest protocol obliga el Departament d'Ensenyament a aportar el personal docent amb la titulació i els requisits necessaris. De la seva banda, el Ministeri de Defensa assumirà el cost de les retribucions del professorat destinat a impartir aquests cicles. Cada curs es beneficiaran del nou títol prop d'un centenar d'aspirants a sergents.

Els dos executius determinaran de forma conjunta els títols d'FP de grau superior que s'impartiran al centre de Talarn. La disposició addicional setena del Reial decret 1147/2011, de 29 de juliol, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu, preveu que l'Administració educativa podrà proporcionar al Ministeri de Defensa el personal docent necessari per impartir els ensenyaments de formació professional.

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ja va anunciar el passat 13 de setembre que l'Acadèmia General Bàsica de Talarn seguirà sent la seu per a la formació dels suboficials de l'Exèrcit de Terra i que les seves instal·lacions acollirien cursos d'especialització i perfeccionament per suboficials i tropa.

Més de 23.000 soldats formats a Talarn

Des de la seva creació el 1974, a l'Acadèmia General Bàsica de Talarn s'hi han format més de 23.000 suboficials de 36 promocions de l'Exèrcit de Terra, que segons va assegurar Chacón, avui candidat del PSC per Barcelona a les eleccions espanyoles, "han estat determinants perquè les nostres Forces Armades siguin reconegudes per la seva eficàcia allà on van". "I també perquè els militars gaudeixin del prestigi, el respecte i l'admiració que susciten entre els espanyols", va afegir.

Segons Chacón, així es culmina "una transformació crucial dels nostres exèrcits, que dotarà als nostres oficials, suboficials, tropa i marineria de títols reconeguts que avalaran les seves competències, tant en l'àmbit castrense com en el civil". "Amb això donem un pas més en la consolidació de les Forces Armades del segle XXI. Unes Forces Armades més preparades per fer front a les amenaces, però també més integrades en la societat a la qual serveixen la qual pertanyen", va concloure.

 

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid