Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Govern de CiU ven mestres catalans a l'exèrcit espanyol

Mestres catalans hauran d'impartir ensenyaments de formació professional de grau superior a l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials de l'Exèrcit de Terra espanyol que hi ha a Talarn, al Pallars Jussà.

Tot arran d'un protocol d'intencions que el Govern d'Artur Mas ha aprovat aquest dimarts entre el Departament d'Ensenyament i el Ministeri de Defensa. Segons la ministra de Defensa, Carme Chacón, Talarn permet que "els militars gaudeixin del prestigi, el respecte i l'admiració que susciten entre els espanyols".

16/11/2011 10:28 Drets i Llibertats
Aquest protocol obliga el Departament d'Ensenyament a aportar el personal docent amb la titulació i els requisits necessaris. De la seva banda, el Ministeri de Defensa assumirà el cost de les retribucions del professorat destinat a impartir aquests cicles. Cada curs es beneficiaran del nou títol prop d'un centenar d'aspirants a sergents.

Els dos executius determinaran de forma conjunta els títols d'FP de grau superior que s'impartiran al centre de Talarn. La disposició addicional setena del Reial decret 1147/2011, de 29 de juliol, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu, preveu que l'Administració educativa podrà proporcionar al Ministeri de Defensa el personal docent necessari per impartir els ensenyaments de formació professional.

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ja va anunciar el passat 13 de setembre que l'Acadèmia General Bàsica de Talarn seguirà sent la seu per a la formació dels suboficials de l'Exèrcit de Terra i que les seves instal·lacions acollirien cursos d'especialització i perfeccionament per suboficials i tropa.

Més de 23.000 soldats formats a Talarn

Des de la seva creació el 1974, a l'Acadèmia General Bàsica de Talarn s'hi han format més de 23.000 suboficials de 36 promocions de l'Exèrcit de Terra, que segons va assegurar Chacón, avui candidat del PSC per Barcelona a les eleccions espanyoles, "han estat determinants perquè les nostres Forces Armades siguin reconegudes per la seva eficàcia allà on van". "I també perquè els militars gaudeixin del prestigi, el respecte i l'admiració que susciten entre els espanyols", va afegir.

Segons Chacón, així es culmina "una transformació crucial dels nostres exèrcits, que dotarà als nostres oficials, suboficials, tropa i marineria de títols reconeguts que avalaran les seves competències, tant en l'àmbit castrense com en el civil". "Amb això donem un pas més en la consolidació de les Forces Armades del segle XXI. Unes Forces Armades més preparades per fer front a les amenaces, però també més integrades en la societat a la qual serveixen la qual pertanyen", va concloure.

 

Rànquings
  1. Els Mossos d'Esquadra detenen a Girona el veterà militant independentista Quim Tell durant una protesta davant de la seu de la Fundación Princesa de Girona
  2. La Fundación Princesa de Girona intenta enganyar a l'Unigirona
  3. Alternativa per Cervià i Raset guanya les eleccions per primera vegada
  4. Convoquen una concentració a Girona en contra dels premis de la Fundación Princesa de Girona
  5. 44è aniversari de la mort del lluitador independentista Fèlix Goñi 'Bruc'
  6. Homenatge Nacional a Carles Castellanos i Llorenç
  7. Poble Lliure: "A Catalunya cal articular un Front popular, republicà i antifeixista per la Independència"
  8. Micro-mecenatge per fer possible el documental: “Laietana, 43. El cau de la Bèstia”
  9. El missatge de la Flama del Canigó a càrrec del conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig i Gordi
  10. La gran posada al dia (“The Big Catch-Up”)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid