Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Forces d'ocupació
Els militars espanyols foten el camp de Talarn
27/03/2012 Res-pública

Diverses notícies aparegudes als mitjans afirmen que ben aviat tancaran l'acadèmia militar de Talarn (Pallars Jussà), concretament a principis d'aquest juliol.

Per una altra banda, el ministre de "Defensa" espanyol, Pedro Morenés, ha confirmat la intenció del Govern de tancar temporalment l'acadèmia militar de Talarn (al Pallars Jussà) com a mesura d'austeritat. Es tracta d'una mesura pressupostària del ministeri espanyol, que ha deixat de considerar prioritària estratègicament aquesta zona. Els alcaldes de Talarn (Lluís Oliva) i Tremp (Víctor Orrit) han assegurat a l'ACN que el director del centre els ha confirmat el tancament.

La residència d'oficials de Talarn es va crear al 1974 i des d'aleshores s'hi promocionen uns 500 sergents cada any. Aquests militars de rang han causat nombrosos incidents entre les poblacions veïnes durant les darreres dècades, entre les quals agressions físiques a veïns. L'independentisme de la comarca ha rebutjat la presència d'aquests militars espanyols amb diverses campanyes.

Tot i això, després de les informacions aparagudes als mitjans el ministre de Defensa Pedro Morenés ha assegurat en declaracions a RNE que el tancament temporal de l'Acadèmia de Suboficials de Talarn encara s'està estudiant. En tot cas, Morenés sí que ha confirmat en canvi que el ministeri té la intenció de ''congelar'' algunes acadèmies davant la retallada del pressupost d'entre un 12 i un 14% al global a la cartera de defensa.

Per saber-ne més:

Defensa estudia tancar temporalment l'acadèmia militar de Talarn

El ministre de Defensa diu que el tancament de l'acadèmia de Talarn encara s'està estudiant

Defensa tancarà l'acadèmia militar de Talarn al juliol

Defensa confirma el tancament temporal de l'acadèmia de Talarn

Les retallades tanquen l'Acadèmia de Talarn
 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid