Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
29-M
Èxit de la vaga general a Sabadell

La repressió també va fer acte de presència a la ciutat, on es van detenir 8 persones

30/03/2012 Laboral
A Sabadell el seguiment de la vaga va ser quasi del 100%, segons informa Vilaweb Sabadell. La CUP s'ha felicitat per l'èxit de la manifestació anticapitalista que va aplegar milers de persones i que va sortir al matí de l'Eix Macià i va recórrer el centre de la ciutat. La marxa estava formada per diferents sectors en lluita i per persones i col·lectius provinent dels barris de la ciutat.

Al marge dels sindicats majoritaris, greument desacreditats, un portaveu de la CUP va afirmar que "avui Sabadell ha demostrat que hi ha una forma de lluitar que no claudica, no negocia i que continuarà mobilitzant-se contra les retallades".

La CUP destaca que aquesta vaga general no s'ha convocat només contra la Reforma Laboral del PP, sinó també contra l'escalada en les mesures antisocials endegades pels governs autonòmics i estatals en el marc de la crisi capitalista.

Amb tot, la repressió també es va fer notar a la capital del Vallès Occidental. I és que les accions, que van començar a les 7 del matí amb talls a les principals accessos a la ciutat van veure's interrompudes per càrregues amb desenes de ferits i detencions. Es van detenir 6 persones i dues periodistes van resultar ferides, tot i que aquests van mostrar les seves acreditacions. Dels detinguts, 4 han sortit en llibertat amb càrrecs acusats de resistència i desordres; 3 d'aquests han patit lesions a causa de les agressions per part dels Mossos d'Esquadra i una d'elles pateix un dislocament de la mandíbula, segons informacions dels advocats.

Els agents els van proferir cops de porra, van esborrar les imatges gravades i van assegurar-los que serien denunciats per "promoure una manifestació il·legal".

La CUP s'ha solidaritzat amb els contusionats de la ciutat i de la resta dels Països Catalans i amb aquelles persones que han vist retallat el seu dret a vaga i a manifestar-se. Així mateix, ha demanat la immediata posada en llibertat sense càrrecs dels nombrosos detinguts, sis dels quals a Sabadell.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid