Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió 29-M
Solidaritat amb els tres militants de la CUP detinguts

Un d'ells és el portaveu nacional de la formació, Marc Sallas

30/03/2012 Política
Organitzacions de l'Esquerra Independentista han condemnat la detenció de tres militants de la CUP aquest dijous a Badalona en el marc dels actes de la vaga general. Entre ells hi havia el portaveu nacional de la formació, Marc Sallas.

Els tres independentistes, Marc Sallas, Francesc Duran -cap de llista de la CUP a Badalona a les passades eleccions- i Roger Sallas, van ser detinguts per agents de paisà dijous al matí després de participar en un piquet al barri de Coll i Pujol. Marc Sallas està acusat de desordres públics i Francesc Duran i Roger Sallas de desobediència greu a l'autoritat. Escolteu el testimoni de Roger Sallas a Ràdio Ciutat de Badalona.

La CUP s'ha solidaritzat amb ells i ha denunciat que han estat detinguts per "participar en aquesta resposta popular i recolzar la vaga general".

De la seva banda, la Intersindical-CSC ha exigit la posada en llibertat dels tres independentistes i també ha denunciat que "han estat detinguts per exercir el dret a la vaga i defensar els interessos de la immensa majoria d'aquest país, els i les treballadores".

Qui s'ha mostrat més contundent ha estat l'MDT, que ha atribuït la detenció a la "repressió convergent". En aquest sentit, afirma que les detencions s’han produit "de manera totalment selectiva mentre tots tres participaven de manera pacífica en un piquet informatiu". Segons l'organització, les detencions "premeditades responen a una estratègia del poder per intentar debilitar els sectors més conscients i compromesos de la noostra societat, vinculats a l’Esquerra Independentista i per mirar d’aturar allò que ja no té aturador: la construcció de la Unitat Popular, d’una veritable alternativa democràtica i a l’actual sistema de dominació i ocupació".

L'MDT ha denunciat "el paper repressor del cos botifler dels Mossos d’Esquadra a les ordres del filo-nazi Felip Puig" i ha exigit la retirada de les acusacions per desobediència que pesen sobre Marc Sallas. Així mateix, ha cridat el poble català "a seguir mobilitzant-se i lluitant contra les polítiques antisocials i botifleres del binomi CiU-PP, autoerigits en els principals enemics dels drets del nostre poble".
Valora
Vídeos
Els Mossos detenen tres militants de la CUP de Badalona durant la vaga
Durant la vaga general els Mossos d'Esquadra van detenir tres militants de la CUP de Badalona. Notícia apareguda al programa 'Badalona Notícies' de Televisió de Badalona (29.03.2012)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid