Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga general
Milers de manifestants rebutgen la reforma laboral a Lleida

El bloc anticapitalista estava format per col·lectius com la CGT, l'Assemblea de Joves, el Casal Ocell Negre, el SEPC i també per la CUP

30/03/2012 Laboral
Milers de persones es van manifestar pels carrers de Lleida dijous per rebutjar la reforma laboral. Segons la Guàrdia Urbana van ser 4.000 i segons els sindicats 10.000.

La protesta va sortir a les sis de la tarda de la plaça Ricard Viñes, va baixar per la Rambla Aragó i dues hores després va arribar a la subdelegació del govern espanyol a Lleida. La marxa l'encapçalaven dues pancartes on es llegia "No a la dictadura financera. Aturem les retallades" i "S'ho volen carregar tot. Els drets laborals i socials". El bloc anticapitalista, on hi va participar la CUP, va marxar sota els lemes "Contra la reforma laboral vaga general" i "Només hi ha un camí: Dignitat i lluita".

El bloc anticapitalista estava format per col·lectius com la CGT, l'Assemblea de Joves, el Casal Ocell Negre, el SEPC i també per la CUP. Aquestes organitzacions asseguren que la reforma "redueix als mínims els drets socials i laborals de les treballadores i treballadors" i que "s’obre la porta a que les empreses de treball temporal pugin operar com a agències de col·locació fent un pas més en la privatització dels serveis públics i deixant entrar a aquestes empreses que busquen la rendibilitat enfront de la ocupabilitat".

A més, denuncien que "s’abarateix de manera obscena l’acomiadament incorporant causes com l’acumulació, entre d’altres, de 8 baixes justificades en un mes o la disminució de vendes (que no de beneficis) durant un període definit".

En aquest sentit, considera que la reforma és "un pas definitiu cap a la precarització i la vulnerabilitat de les treballadores i treballadors que veuen com els drets assolits mitjançant anys de lluita queden anorreats amb aquest Decret-Llei que inicia, també, l’inici del fi dels sindicats com a eina de defensa dels interessos de classe".

Piquets al matí

Al matí, els piquets van començar a les set i mitja als instituts. Després van anar als centres comercials i, més tard, a l’eix comercial i a la Renfe. Van entrar a la patronal i hi van llençar ous i pintura. Altres destinacions van ser l’estació d’autobusos i la universitat. A una empresa que coaccionava el dret a vaga del personal, els piquets s’hi van aturar fins que en van sortir els treballadors. El piquet va seguir fins a l’edifici de la Seguretat Social, on la policia va voler identificar les manifestants sense èxit i va seguir fins a la plaça Ricard Vinyes.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid