Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga general
València: Un clam de 250.000 persones

Una immensa manifestació inunda els carrers del centre de València

30/03/2012 Laboral
Una multitudinària manifestació a la ciutat de València. 250.000 persones, segons els sindicats convocants, va inundar dijous els carrers del centre de València per exigir la retirada de la reforma laboral aprovada pel govern espanyol. La capçalera de la manifestació deia: "Volen carregar-se els drets laborals i socials".

La marxa va recórrer el carrer Colom, la zona comercial de València, fins arribar a l'Albereda. Diversos furgonetes de la policia espanyola custodiava la capçalera de la manifestació, al carrer Xàtiva, i també als voltants del carrer Russafa.

Els manifestants es van aturar davant de la seu de la delegació del govern espanyol per demanar la dimissió del seva titular, Paula Sánchez de León, com va ser habitual durant les mobilitzacions de la primavera valenciana, marcada per la brutal repressió contra estudiants que Sánchez de León va justificar.

La seu, ben protegida per la policia, acollia una roda de premsa Sánchez de León per oferir les dades sobre el seguiment de la jornada de vaga. La protesta es va desenvolupar sense incidents i la manifestació va seguir després de l'aturada al carrer Colom. La principal via comercial de la ciutat apareixia amb la majoria dels comerços tancats a excepció dels grans magatzems, que estaven custodiats per la policia espanyola.

La protesta va acabar pels volts de les vuit del vespre a l'Albereda i quan al carrer Xàtiva -al punt de partida- encara hi havia ciutadans que iniciaven la protesta.

Les protestes van ser destacades en d'altres ciutats valencianes. A Alacant es van manifestar prop d'unes 100.000 persones, segons els organitzadors. D'altra banda, a Castelló de la Plana, la manifestació oficial, que va aplegar unes 10.000 persones, va anar acompanyada del bloc anticapitalista de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa que anava per davant i on hi van participar unes 3.000 persones.

A Xàtiva, on la vaga va tenir un èxit important a les fàbriques, als transports o als centres d’ensenyament públic. La manifestació va aplegar al voltant d'un miler de persones. En aquesta ciutat diverses empreses han pressionat els seus treballadors perquè no secundin la vaga general, com és el cas d'Ocine, Mercadona o Druni.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid