Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
29-M
Girona, la mobilització més multitudinària dels últims anys

Més d’un miler de persones participen en la manifestació anticapitalista del matí

30/03/2012 Laboral
Manifestació històrica a Girona contra la reforma laboral. La protesta de la tarda va ser una de les més multitudinàries dels últims anys. Una multitudinària manifestació que va aplegar més de 15.000 persones a Girona va servir per culminar la jornada de vaga general. La marxa, en què hi va participar la CUP i el conjunt de l'esquerra independentista, va avançar enmig de càntics contra la reforma laboral i a favor dels drets socials i laborals.

La CUP va valorar positivament la gran afluència d'aquesta convocatòria, així com el seguiment de la vaga general i les diferents activitats que es van desenvolupar durant tota la jornada. El bloc anticapitalista va comptar amb 7.000 persones.

Al matí, unes 2.000 persones van participar en la manifestació anticapitalista convocada a les 12 del migdia a Girona per part de diversos col·lectius polítics i sindicals, entre els quals la CUP. L’organització ha qualificat de massiva la marxa, que va sortir de la plaça del Lleó i va recórrer diverses vies de la ciutat, enmig de càntics contra la reforma laboral i a favor dels drets socials i laborals.

En el seu pas per Hipercor es van realitzar diverses accions de protesta contra aquest centre comercial, ja que alguns treballadors han estat acomiadats d’aquesta empresa per haver anunciat la seva voluntat de secundar la vaga general. Els regidors de la CUP a l’Ajuntament de Girona van realitzar una encartellada simbòlica a la porta del centre comercial.

Prèviament, desenes de persones van participar a la botifarrada a la reforma laboral, convocada a les 10 del matí davant de la subdelegació del govern espanyol a Girona per part de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), amb el suport de la CUP. Igualment, a primera hora del matí, membres de la CUP van participar en diversos piquets informatius, com ara els que s’han realitzat a l’Ajuntament i la Diputació de Girona.

La CUP ha criticat l’actitud dels cossos policials dels mossos d’esquadra i la policia municipal i denuncia que van mostrar durant tot el matí "una actitud extremadament agressiva envers els piquets informatius i els vaguistes mobilitzats". En concret la formació s’ha referit a l’actuació dels mossos d’esquadra a la seu de la Generalitat, on assegura que cossos d’antiavalots van coaccionar els activistes, i de la policia municipal a l’Ajuntament de Girona, que "va arribar a treure les porres i a empènyer i insultar els vaguistes que informaven de la vaga davant del consistori gironí".

El portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, ha destacat l’afluència de la manifestació celebrada a les 12 del migdia. “Hi ha molt de malestar i indignació per totes les agressions contra els drets laborals, i s'ha canalitzant al carrer”. Navarro també ha denunciat l’existència d’un autèntic “piquet patronal” per part de moltes empreses, que van coaccionar o directament impedir als seus treballadors de fer vaga.

La CUP ha volgut marcar perfil propi a l’hora d’enfocar la vaga i ha reclamat més contundència als sindicats majoritaris en la defensa dels drets socials i laborals, i a dotar de contingut nacional les reivindicacions sindicals. “Cal treballar per un marc laboral propi dels Països Catalans, i reivindicar el dret a decidir del poble català, també en àmbits com l’econòmic i el social”, considera.

Els càrrecs electes de la CUP, a la manifestació de la tarda


Els principals càrrecs electes de la CUP a les comarques gironines van participar també a la manifestació de la tarda. Els tres regidors de l’Ajuntament de Girona, l’alcalde de Celrà, així com regidors i portaveus municipals de la formació a Girona, Banyoles, Salt, Figueres, Santa Coloma de Farners, entre d’altres, van ser presents a la marxa, i van encapçalar el bloc de l’esquerra independentista, convocat per la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i la CUP.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid