Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipis antimonàrquics
Molins de Rei, nou municipi antimonàrquic

Se suma així als tres Ajuntaments que han demanat l'abolició de la monarquia, Vildamat, Arenys de Munt i Sant Celoni. Fa uns dies, Solsona es va declarar municipi republicà

07/02/2012 Política
Amb els vots dels 4 regidors de la CUP, 4 més d'Iniciativa per Molins de Rei i 2 Esquerres per Molins de Rei, el ple municipal d'aquesta localitat ha aprovat la moció de la CUP per l'abolició de la monarquia borbònica. Els 5 regidors del CiU es van abstenir mentre que els 5 del PSC i un del PP van votar en contra.

Entre altres arguments, la moció remarca aprovada remarca que Molins de Rei ja va expressar la seva voluntat de crear un estat català lliure, sobirà i republicà, en la Consulta celebrada el 28 de febrer del 2010 i que el Consistori va aprovar una moció declarant l’ajuntament moralment exclòs de la Constitució Espanyola, en el Ple del mes de juliol del 2010. També s'indica que Molins de Rei és membre de l’Associació de Municipis.

Cal puntualitzar que la moció Insta al Parlament de Catalunya, en cas que la reforma constitucional sigui denegada per les Corts Espanyoles, a iniciar i preparar el tràmits necessaris per donar compliment a les aspiracions expressades, mitjançant la convocatòria d’un referèndum d’independència.
 
Viladamat
Viladamat fou el primer ajuntament que va aprovar  una moció d'aquestes característiques. Va ser a proposta de l'equip de govern i hi van votar a favor els set regidors del consistori.

Posteriorment, els plenaris de l'Ajuntament d'Arenys de Munt i de Sant Celoni també ho van fer en aquesta línia.
El cas de Solsona ha estat diferent, tal i com vam informar, ja que és una variant de la moció que ha presentat la CUP en diversos ajuntaments per demanar l'abolició de la monarquia espanyola.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid