Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Arenys de Munt, segon municipi antimonàrquic

El ple municipal d'Arenys de Munt ha aprovat una moció per abolir la monarquia i esdevé el segon municipi del país que ho fa, després que Viladomat hagués aprovat una moció en aquesta línia. A Vic la moció no va prosperar i properament la CUP de Sant Cugat del Vallès la presentarà al Ple de l'Ajuntament el proper dilluns

13/01/2012 Política
La moció, presentada per la CUP d'Arenys de Munt, ha estat aprovada pels vots dels quatre regidors de la formació i el vot en contra del PP. Els tres regidors de CiU s'han abstingut, el regidor del PSC no ha assistit al ple i els 4 d'ERC l'han abandonat en el moment de la votació en protesta per la no admissió de la moció en el mateix sentit que havien presentat ells perquè, segons ha explicat el batlle Josep Manel Ximenis a VilaWeb, 'era il·legal'.

Segons aquest mitjà, la CUP va decidir modificar els punts de la moció que podien ser denunciats en cas de ser aprovada per evitar el cost que hauria d'assumir l'ajuntament en la defensa jurídica corresponen. La moció d'ERC va quedar aturada i no ha estat portada al ple. Per això, els regidors d'ERC han decidit abandonar la sala de plens en el moment de la votació, ha explicat Ximenis.

Viladamat

Viladamat fou el primer ajuntament que va aprovar  una moció d'aquestes característiques. Va ser a proposta de l'equip de govern i hi van votar a favor els set regidors del consistori.

Segons es desprèn de la moció presentada a Viladamat "és imperatiu que s’aboleixi aquesta discriminació antidemocràtica i que se sotmeti el càrrec de cap d’estat a la sobirania popular”. La moció recalca que la monarquia és “una institució antidemocràtica” ja que el de rei “no és un càrrec democràticament escollit sinó hereditari” i “no és un càrrec accessible a la ciutadania i sotmès a la sobirania popular sinó que està controlat per una família”.

A més, assenyala que la monarquia “crea dues classes de persones, amb la família reial situada per sobre de la ciutadania preservant privilegis indignes en temps crisi economica com el que estem passant”. Per tot plegat, el municipi retira el seu “suport moral” a la monarquia i expressa la seva voluntat de viure en “un estat plenament democràtic, on es respecti la sobirania popular i la igualtat entre persones”.

 
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid